Platforma za savremeni ples Moving Balkans predstavljena na događaju “Od ideje do Kreativne Evrope”

Platforma za savremeni ples Moving Balkans, posvećena podršci savremenom plesu i okupljanju plesnih organizacija s Balkana, predstavljena je prošle nedelje na showcase događaju “Od ideje do Kreativne Evrope“ održanom kao deo Festivala savremenog plesa Dancing Histor(y)ies: Pomeranje granica, u Arheološkom parku Viminacijum, u blizini Kostolca.

Događaj je organizovao Desk Kreativna Evropa Srbija u saradnji sa Arheološkim institutom, i okupio je dobitnike grantova u okviru programa Kreativna Evropa (potprogram kultura) u 2023. godini, ali još važnije potencijalne partnere iz Braničevskog regiona u Srbiji.

U pitanju je godišnje okupljanje dobitnika grantova iz Srbije na pozivima Evropski projekti saradnje i Promet evropskih književnih dela a ove godine predstavnici 13 organizacija i institucija prezentovali su 12 uspešnih priča, međusobno se upoznali, povezali, razmenili iskustva i inspirisali prisutne kolege i koleginice iz sektora kulture Braničevskog okruga.

O projektu Moving Balkans govorili su predstavnici dve partnerske organizacije – Marija Popović iz Studentskog kulturnog centra Novi Sad, koji je jedan od dva vodeća partnera na projektu, i Atanas Maev iz Art Link fondacije.

Detaljnije o Moving Balkans platformi pročitajte na sajtu www.movingbalkans.eu.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *