Predstava “Pege u srcu” 20. juna u SKCNS-u

Predstava “Pege u srcu”, nastala po dramskom tekstu Moše Berahe, u režiji Milorada Milinkovića biće izvedena 20. juna od 20 časova u SKCNS-u, koji se nalazi u Ulici Vladimira Perića Valtera 5. Ulaznice, po ceni od 800 dinara, mogu da se kupe na biletarnici SKCNS-a, svakog dana od 9 do 19 časova.

Pisac dramskog teksta Moše Beraha, je pozorišni reditelj jevrejskog porekla, koji je svoju karijeru počeo pre Drugog svetskog rata. Ovo, jedino Berahino sačuvano delo, prati logoraše u Osenbriku, logoru u kojem se i on nalazio tokom rata. Kroz ovo delo se problematizuju fašizam i antisemitizam putem svedočanstava zarobljenika smeštenih u oficirskom logoru u nacističkoj Nemačkoj.
Centar dramske radnje je predratna sudbina dvoje mladih ljudi, koje je rat razdvojio. Drama „Pege u srcu“ je i ljubavna priča koja nas vraća u jedno vreme koje je manje cinično od današnjeg, među ljude drugačijeg kova i morala u odnosu na današnji.

Glumački par su Anđela Pećinar i Aljoša Đidić. Pored njih u predstavi igraju Ivan Đurić, Nenad Pećinar, Aleksandar Gajin i Miroslav Fabri. Asistent režije je Slobodan Branković, a autor muzike Roni Beraha, unuk pisca dramskog teksta. Za kostimografiju je zadužena Marina Sremac, za koreografiju Ana Nauparac Despotović, a za scenografiju Željko Piškorić i Mladen Stojanović. Dizajn svetla uradio je Nikola Marinkov.
Predstava je nastala u produkciji Studentskog kulturnog centra Novi Sad, uz podršku Fondacije “Novi Sad – Evropska prestonica kulture”, Ministarstva kulture i informisanja i Gradske uprave za kulturu Grada Novog Sada.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *