Američki thrash metalci Toxik u maju stižu u SKCNS Fabriku

Toxik, foto: promo

Američki thrash metal bend Toxik nastupiće 18. maja u SKCNS Fabrici, u sklopu evropske turneje na kojoj promovišu aktuelni album “Dis Morta”, objavljen prošle godine. Uz njih će nastupiti i tehnički thrash metal bend iz Beograda, Quasarborn.

Toxik je osnovan 1985. godine u gradu Pikskil u državi Njujork. Bend je bio aktivan do 1992. godine, a nakon pause, na scenu se ponovo vraćaju 2013. godine. Album “World Circus” objavljen je 1987, potom poznato remek-delo “Think This” 1989, i trideset i tri godine kasnije njegov naslednik je “Dis Morta”, treći studijski album Toxika.

“Dis Morta” se bavi društveno-političkim temama sa prethodnih albuma, u koje uklapa kontraste aktuelnog stvarnog sveta, koristeći složene, ali harmonično izbalansirane muzičke teme.

Toxik čine: Ron Iglesias, vokal, Josh Christian – gitara, Eric van Druten – ritam gitara, Shane Boulos – bas i James DeMaria – bubnjevi.

Quasarborn, foto: promo

Quasarborn je osnovan 2016. godine, a postavu benda činili su Luka Matković (gitara I vokal), Đorđe Luković (gitara), Marko Danilović Tihi (bubnjevi), koji su tada napustili sastav Space Eater, i Miloš Tomasović (bas) koji je prethodno sarađivao sa njima na jednoj od dve evropske turneje Space Eater-a. Žanrovski, Quasarborn je delom ukorenjen u thrash metal zvuku, ali pritom izuzetno prošaran uplivima iz drugih metal i rok podžanrova. Bend je objavio album prvenac „The Odyssey to Room 101“ 18. maja 2018. godine, dok je 24. januara 2020. izašao „A Pill Hard to Swallow“ u kojem se zaista ogleda žanrovska raznolikost Quasarborn-a. Singl „Ne možeš imati sve“ koji najavljuje idući album benda, ovoga puta na maternjem jeziku, izašao je 1. decembra 2022.

Quasarborn se može pohvaliti mnogobrojnim koncertima, turnejom po Srbiji sa bendom Remedy (projekat Nemanje Kojića „Kojota“), nastupima na Exit festivalu, pa i dve evropske turneje u okviru kojih su nastupali u Nemačkoj, Češkoj, Sloveniji, Holandiji… Takođe, Quasarborn se ponose činjenicom da su ogromnim delom pripadnici DIY filosofije, jer članovi benda pokrivaju većinu delatnosti neophodnih za rad benda, (Marko Danilović Tihi je zadužen za kompletni vizuelni identitet benda, a Luka Matković snima i producira sav materijal). Početkom 2020. Đorđe napušta bend zbog ličnih obaveza, a na njegovo mesto dolazi mlada nada beogradske metal i hardcore scene, Dimitrije Čuturilo.

Quasarborn su: Luka Matković – vokal, gitara, Marko Danilović „Tihi“ – bubnjevi, Miloš Tomasović – bas gitara i Dimitrije Čuturilo – gitara.

Ulaznice mogu da se kupe online na www.gigstix.com kao i na prodajnim mestima Gigstixa. Early bird ulaznice koštaju 1.200, a redovna cena u pretprodaji biće 1.500 dinara. Na dan koncerta cena ulaznice biće 2.000 dinara i moći će da se kupe na biletarnici Fabrike koja se otvara u 20 časova. Koncert će početi u 21 čas.

Оставите коментар

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)