Bailemos tango vikend u SKCNS Fabrici

Bailemos tango vikend održaće se u subotu 24. juna u SKCNS Fabrici, a tokom ovog događaja zaljubljenici u tango imaće priliku da uče i napreduju u svom tango izražaju uz instruktore iz Buenos Airesa, Pabla Cortazza i Daniela Ginia. Događaj obuhvata dnevne radionice zatvorenog tipa i plesno veče Gran Milonga.

Prva radionica „Od osnovnih do naprednih pokreta – možemo to da otplešemo!“ održaće se od 12 do 13:30 časova. Kako najavljuju organizatori, plesači će tokom radonice pripremati tela za kretanje, izazvati sebe i videti koliko daleko mogu da stignu u plesnim pokretima. Druga radionica „Hajde da se plešemo tango, valcer, milongu… Jedna ljubav – tango“ održaće se od 13:45 do 15:15 časova, tokom koje će polaznici plesati uz raznovrsnu muziku.

Radionice su zatvorenog tipa i namenjene su onima koji već plešu tango. Registracija za radionice je obavezna, a oni koji žele da se prijave treba da se jave organizatorki Nataši Đorđević na broj telefona 064 1879 774.

Plesno veče počinje u 20 časova, a tokom večeri će zaljubljenici u tango uživati i plesati uz razne tango kompozitore, od Carlosa Gardela do Astora Piazzolle, uz obavezan zvuk najpoznatijeg tango gitariste Adolfa Beróna. Muziku će puštati DJ Daniel Gini. Ulaz je besplatan, a dobrodošli su svi bez obzira na prethodno plesačko iskustvo.

O umetnicima:

Pablo Cortazzo, rođen u Buenos Airesu, je dete iz umetničke porodice. Od malih nogu bio je zainteresovan za pokret i ples.  Bavio se raznim plesovima a 2002. godine je otkrio tango zahvaljujući Joe Corbata dancing Company.  Nakon dugog niza godina istraživanja, učenja i osamostaljavanja, profesionlano počinje da se bavi tangom 2011. godine kada je osnovao El Esquinazo Tango Studio u Buenos Airesu. Poznat je po svom modernom i inovativnom pristupu učenja ne samo tango plesa, već i tango kulture. 2016. godina je značajna jer svoj rad proširuje, zahvaljujući prijatelju, i na London. Pablo Cortazzo i Daniel Gini su osnovali plesnu kompaniju “Tango Integral“. Tango škola koja živi i radi u dva grada – u Londonu i Buenos Airesu. Tango integral je potpuno nov koncept koji u tango ubacuje i elemente iz drugih plesova, modernog i klasičnog baleta, joge, kontemporati plesa, kontaktne improvizacije… Pleše se uz različite tango kompozicije koje kao solo instumente imaju pored bandoneo, izražen i gitarski zvuk.

Оставите коментар

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)