Festival ŠuNS 23. juna u SKCNS Fabrici

Festival ŠuNS održava se u petak 23. juna od 17 časova u SKCNS Fabrici, a na celodnevnom događaju predstaviće se muzičari, kao i mladi vizuelni, audio i primenjeni umetnici iz  ovog grada. ŠuNS je nastao kao ideja Udruženja “Svetlost” u cilju promocije šabačke umetničke scene mladih. Ovaj projekat pokrenuo je mlade hrabre Šapčane na akciju osnaživanja šabačke kulturne scene, dok su oni kojima je ohrabrenje neophodno dobili priliku i prostor da nastupaju, izlažu i promovišu svoj rad u Novom Sadu. Smisao projekta i glavna snaga ŠuNS-a je tim od preko 30 mladih umetnika i aktivista koji na pripremi, promociji i realizaciji rade volonterski. Ulaz na sve programe je besplatan.

U prostoru SKCNS Fabrike u Novom Sadu nastupiće sedam bendova: LU, Andrejin krst, Soba smrdi sve, Sprž, Katul Ferman, Prizma i Youthstock Madly. Početak programa planiran je za 17 časova kada će u prostoru pored Fabrike (ex Route 66) biti otvorena izložba, u sklopu koje će nastupiti Đorđe Todić na klaviru, uz vokalnu pratnju Ane Stanić i Magdalene Dimitrijević. Izložba obuhvata fotografije i audio-vizuelne radove šabačkih studentkinja Ružice Ristivojević, Eme Pavlović i Jelene Čeivanović, kao i mladih Šapčana Mihajla Marinkovića, Đorđa Đerića i Milana Sandić, te radove Rafaela Martinsa. Takođe, biće predstavljeni radovi foto sekcije i grnčarski radovi učenika Škole primenjenih umetnosti u Šapcu. Performans sa vatrom izvešće Stefan Marinković.

Ovaj događaj upotpuniće bendovi mladih iz Italije, Portugala i Poljske, učesnika Erasmus + omladinske razmene edukativnog programa, koje je Šabac ugostio u ovom periodu, a čije ćemo rezultate rada čuti i videti tokom programa 23. juna.

Projekat se realizuje u saradnji sa Školom primenjenih umetnosti u Šapcu, SKCNS-om, Evropskom prestonicom kulture i njihovom galerijom Fabrika lok. 2 (ex Route 66), Mrežom Žene Šapca, Sportskim savezom osoba sa invaliditetom Šabac, Stonoteniskim invalidskim klubom “Mačva”, ERASMUS+ programom, Volonterskim centrom Vojvodine i Podrinjskim novinama. Projekat je podržao i privredni sektor: Deskom, Kato marketing and consulting, DiMark solutions, Abc design, Link, Farra Fanfarra i CWE. 

Оставите коментар

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)