Humanitarni koncert za Draganu i Ivana Šimulaka 15. juna u SKCNS Fabrici

Udruženje građana “Eko Momentum” organizuje Humanitarni koncert za prijatelje Draganu i Ivana Šimulaka, koji su nesretnim sticajem okolnosti u junu 2022. imali saobraćajnu nesreću, i ostali oboje bez leve noge. Sada im je potrebna pomoć da bi mogli da nabave proteze koje će im u velikoj meri omogućiti povratak normalnim životnim aktivnostima, ali je cena proteza takva da ih je u našim uslovima veoma teško priuštiti, stoga će sav prihod od koncerta biti usmeren za ovu namenu.

Koncert se održava 15. juna, a  nastupaju bendovi Amajlija, Eksploziv uz specijalne goste Nenada Pagonisa i Zlatka Karavlu (Griva), te Cvikerton, bend Ivana Šimulaka.

Ulaznice mogu da se kupe online na https://new.gigstix.com/…/humanitarni-koncert-za…/ kao i u centralnoj biletarnici Gigstixa u Pariskom magazinu u Novom Sadu. Cena u pretprodaji je 1.000 dinara, a na dan koncerta cena ulaznice biće 1.200 dinara. Biletarnica i vrata Fabrike otvaraju se u 18 časova, a koncert će početi u 19 časova.

Oni koji žele da pomognu, mogu to učiniti i uplatom na namenski dinarski račun 205-9001031535327-53.

O izvođačima:

Amajlija je poznati novosadski bend, koji je na sceni dugih 40 godina. Njihovi albumi i brojni hitovi među kojima su “Svi mi kažu da sam dobar” i “Jer ume biti gadno” prepoznatljivi su mnogim generacijama. Na njihovom repertoaru može se čuti svašta, od veselih pevljivih stihova do tužnih balada. Kako kažu, da li je u pitanju energija koju ovi “mladi momci” nose ili nešto drugo, ostavljaju publici da proceni.

Grupa Eksploziv postoji 18 godina, tokom koji je nastupala po celoj Srbiji i šire. Kažu da ih uglavnom prepoznaju po rok i pop energiji, a to je ono što najviše i vole.

“Na humanitarne koncerte odazvali smo se mnogo puta i tu smo da pomognemo ljudima kad god možemo. Poseban povod za ovaj koncert je taj što odlično poznajemo Ivana i što nam je prijatelj. Dolazi ekipa u sastavu Ivana Vojnić, Dragan Jović, Vladimir Savić, Luka Gašić i Robert Pirner”, kažu iz Eksploziva.

Oni dodaju da će uz njih, kao specijalni gosti, ovom prilikom nastupiti Zlatko Karavla osnivač benda Griva i Nenad Pagonis, desetostruki prvak sveta u kik boksu, čovek gvozdenih pesnica i mekog srca, koji obožava muziku i dolazi da otpeva nekoliko pesama i na taj način da svoj doprinos ovom događaju.

Cvikerton je bend koji je osnovao Ivan Šimulak 2015. godine, kada je nagovorio Milana Drobca da ponovo uzmu u ruke svoje gitare i zasviraju, onako, više za svoju dušu pa gde god ih to odvelo, u Triju Retro zajedno sa Nevenom Šarenac, prvom pevačicom i kumom trija.

Obojica su imali iskustvo svirki sa raznim bendovima, Ivan je krajem osamdesetih svirao u Zagrebu sa grupom Spektar, a Milan se već okušao i kao autor i sa duom gitara Ritam snova, ponekad i uz pojačanje drugara muzičara, učestvovao na brojnim domaćim manifestacijama, a sa svojom kompozicijom osvojio i 1. nagradu na festivalu akustičarske muzike u Sivcu. Kruna svega je bio koncert autorske muzike u Studiju M Radio Novog Sada.

Pevačice su se menjale, da bi napokon krajem 2016. godine Aleksandra Drobac, koja je dotle samo pritrčavala u pomoć kad zatreba, postala stalni član trija. Aleksandra je nešto starijoj novosadskoj publici poznata kao pevačica grupe Agora, svojevrsnog tribjut benda grupe Madredeus, a kasnije i kao gost vokal u ulozi instrumenta na dva albuma Majamisty TriO gde se oprobala i u koautorskim vodama. Krajem 2018. godine bendu se priključuje i gitarista Aleksandar Vojvodić, koji je od rane mladosti član tamburaških orkestara, osnivač više rok bendova od kojih je najuspešniji bio Spin iz Osijeka (krajem osamdesetih). Voli za sebe da kaže da je roker sa dušom tamburaša. Posle dve, tri svirke i fenomenalne zajedničke energije svima postaje jasno da je trio prerastao u kvartet – Retro Acoustic bend. Ivan kupuje svoju prvu bas gitaru, i već tada članovi benda počinju da se prisećaju svojih starih neiskorišćenih autorskih kompozicija. Kako počinju da sviraju autorsku muziku, javila se potreba i za promenom imena, i tako nastaje Cvikerton. Ideja o snimanju albuma iskristalisala se tokom pandemije koronavirusa, a njihov album prvenac trebalo bi da bude objavljen tokom ove godine.

Cvikerton su  Aleksandra Drobac – glas, Aleksandar Vojvodić – električna gitara, Milan Drobac – akustične gitare, električna gitara, Ivan Šimulak – bas gitara i Saša Ignjatović – bubnjevi i udaraljke.

Оставите коментар

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)