Izložba dečjih radova „Umetnost do sunca, meseca i morskih dubina“ od 23. oktobra u SKCNS Fabrici

Izložba dečjih radova „Umetnost do sunca, meseca i morskih dubina“ biće otvorena u ponedeljak, 23. oktobra u 19 časova u SKCNS Fabrici. Postavka obuhvata radove polaznika Dečje likovne radionice “Studio Mano” i traje do 26. oktobra 2023. Radno vreme Galerije u Fabrici je od 10 do 19 časova, a ulaz je besplatan.
O projektu:
Projekat je osmišljen kao niz sadržaja za decu, a cilj mu je unapređenje pedagoških, edukativnih i afirmacionih programa koje kulturna politika našeg grada obuhvata. Na ovaj način smo postojeći sadržaj iz oblasti vizuelne umetnosti promišljali i oblikovali sa decom koja su pohađala naše radionice. U programu su učestvovali naši najmlađi sugrađani, deca uzrasta od 5 do 14 godina.


Deca su organizovano dolazila na likovne radionice u Muzej savremene umetnosti Vojvodine i sa njima smo realizovali veliki broj likovnih ostvarenja. Rad sa mladima baziran je na teorijskoj i praktičnoj nastavi koja podrazumeva stručnu pomoć i podršku kroz grupni i individualni rad, uz širok spektar materijala i tema.
Učenje kroz rad i igru, upoznavanje sa delima i pravcima moderne umetnosti, saradnja sa kustosima Muzeja savremene umetnosti Vojvodine i uključivanje dece u muzejske programske aktivnosti, samo su deo onoga što smo ovim projektom uspeli da postignemo. Fokus projekta je usmeren ka afirmaciji mladih kreativaca, ka traganju za smislom i njihovim subjektivnim, dečijim poimanjem sreće kao polazne tačke u životu.


Verujemo da umetnost i podsticajno okruženje može da unapredi dečiji razvoj, učenje i život na mnogo nivoa – zato koristimo naše znanje i višegodišnje iskustvo u radu sa najmlađima, kako bismo motivisali i ohrabrili decu da gledaju, razmišljaju i stvaraju. Učeći decu veštinama kreativnosti, inovacije i vizuelne kulture, naši časovi pomažu najmlađima da nađu i istražuju nove forme ekspresije i izražavanja i tako postanu dizajneri sopstvenog kreativnog sveta.
Studio Mano je od 2008. godine saradnik Muzeja savremene umetnosti Vojvodine (MSUV) u okviru programa Deca i muzej/edukacija_program za najmlađe.


Studio Mano i MSUV žele da afirmišu dečije likovno stvaralaštvo i pruže nov prostor za realizaciju kreativnog potencijala dece, koji ima dalekosežne posledice po njihovu senzibilizaciju i opštu kulturu.
Program studija realizuju i vode Dejana Nešović, diplomirana slikarka i Mia Stojanović, diplomirana vajarka.
Projekat je finansiran uz podršku Gradske uprave za kulturu Grada Novog Sada.

Оставите коментар

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)