Izložba studentkinje novosadske Akademije umetnosti Milane Pilipović „Organizam kao kreacija“ u SKCNS Fabrici

Izložba Milane Pilipović

Izložba studentkinje novosadske Akademije umetnosti Milane Pilipović „Organizam kao kreacija“ biće otvorena u ponedeljak 12. juna u 19 časova u galeriji SKCNS Fabrike. Postavka će moći da se pogleda do 20. juna svakog radnog dana od 10 do 15 časova.

Milana Pilipović je rođena 2000. godine u Subotici, a nakon uspešnog završetka srednje medicinske škole, odlučila je da nastavi obrazovanje na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, gde je upisala studije slikarstva. Iako joj je osnovna tehnika slikanje, njena umetnička radoznalost često je usmerena ka istraživanju drugih medija. U poslednje vreme, posebnu inspiraciju pronalazi u oblasti mešovitih medija, gde kreira taktičke objekte koristeći različite materijale.

Njen umetnički fokus ističe se kroz kolorit i formu, pri čemu je duboko nadahnuta biološkim materijalima, mikroorganizmima i različitim organskim oblicima iz prirode. Među materijalima koje koristi u svojim radovima su akrilne boje, različiti tipovi silikona, lepkovi, perle, lakovi, kao i čarobni prahovi hromatskog spektra. Njeni stvaralački poduhvati teže ka stvaranju izuzetnih vizuelnih doživljaja, prožetih iznenađujućim teksturama i bogatim slojevima značenja. Njena umetnost odiše elegancijom i profinjenošću, dok istovremeno ističe snažnu povezanost sa živim svetom i njegovim beskrajnim izvorima nadahnuća.

Оставите коментар

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)