Koncert Kolje i Grobovlasnika, 5. juna u SKCNS Fabrici

\"\"

Kolja i Grobovlasnici nastupiće u SKCNS Fabrici, u nedelju, 5. juna, u 21 čas, a uz njih će, kao predgrupa, nastupiti i mladi bend Non Grata.

Nikola Kolja Pejaković poznat kao glumac i režiser, ali pre svega po scenarističkom radu na filmovima “Lepa sela lepo gore”, “Rat uživo”, “Ledina” i hit seriji “Vratiće se rode”, uporedo je na muzičkoj sceni stekao status kultnog autora već sa prvim albumom “Mama, nemoj plakati” (2002), snimljenim pod firmom Kolja i Smak Belog dugmeta.

Nakon “poročnih” hitova kao što su “Sjeo sam za švedski sto” i “B.J. Blues” sa prvenca, Pejaković je svoj osoben autorski izraz nastavio sa pesmama poput “Haljinice boje lila” i “Eto, udade se ti za konja” na podjednako izazovnom drugom albumu “Kolja” (2009). Tek nakon romantično intoniranog i “pročišćujućeg” trećeg albuma “Grobovlasnici” (2013), Kolja je osetio da je vreme da se sa svojim bendom susretne uživo sa publikom – Pejakovićev prvi koncert u karijeri uspešno se odigrao 21. marta 2015. godine u ispunjenom beogradskom Domu sindikata, gde ga je pratio bend Grobovlasnici.

Konačno, Kolja je kultni status učvrstio kod publike i kritike odlično prihvaćenim četvrtim albumom “4 Prsta” (Long Play, 2018), pozamašnu zbirku od 19 kompozicija pretežno utemeljenih u bluzu, u produkciji Voje Aralice, a izdvojile su pesme “Može malo sutra”, “Ala je lep ovaj svet” (na stihove Jovana Jovanovića Zmaja) i “Svaku noć je isti mrak”.

Od samog početka Kolja sarađuje sa producentom i gitaristom Vojom Aralicom za koga kaže: “Voja je genijalno producirao i svirao na pločama. Nanjušio je da tu nešto ima, i odveo me u studio”, a treba istaći i klavijaturistu Ivana Aleksijevića Pančevca, koga Kolja komentariše kao: “Svetski kvalitet, izuzetan talenat, srećan sam što sviram sa njim”. Bas i kontrabas svira Milan Pavković, a odnedavno je tu i bubnjar Sale Ranković. Kako bi Pejaković opisao muziku koju svira? “Kako god okreneš, to je bluz”.

\"\"
Non Grata

Kao predgrupa, nastupiće mladi bend Non Grata, koji je osnovan u proleće 2020. godine kao posledica karantina usled kog su, kako članovi kažu, najviše bili inspirisani da sviraju, stvaraju i daju svoj doprinos domaćoj rok sceni.

„Kao što i sam naziv benda govori, naš stil sviranja je usled društvenih promena i aktuelne popularne muzičke scene postao manje poželjan, ali nas to ne sprečava da se i dalje vodimo svojim principima i da odabranoj publici prenesemo energiju, poruku i emocije koje nas motivišu da stvaramo novu muziku. Naša istorija tek treba da počne da se piše, što ćete imati priliku da čujete i vidite u narednom periodu“, poručuju iz benda, koji upravo radi na svom prvom albumu.

Bend Non Grata čine Aleksandra Krnić na gitari, Dušan Obradović vokal i gitara, Damjan Pavlović na basu i Milan Obradović, bubnjar i vokal.

Ulaznice su u pretprodaji i mogu da se kupe online na http://www.gigstix.com/ kao i na prodajnim mestima Gigstixa. Early bird ulaznice koštaju 1.200 dinara, a regularna cena ulaznica u pretprodaji biće 1.500 dinara. Na dan koncerta cena će iznositi 1.800 dinara, a ulaznice će moći da se kupe na biletarnici Fabrike. Vrata Fabrike otvaraju se u 20 časova. Koncert će početi u 21 čas

Оставите коментар

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)