Koncert Methadone Skies i Lednik, 1. jula u SKCNS Fabrici

\"\"
Methadone Skies

Psihodelični rok bend iz Temišvara, Methadone Skies, nastupiće u SKCNS Fabrici, 1. jula u 20 časova, a uz njih će, kao predgrupa, nastupiti instrumentalni post metal bend iz Novog Sada, Lednik.

Aktivan od 2009. godine, instrumentalni kvartet Methadone Skies do sada je objavio četiri albuma, a svaki predstavlja sopstveni muzički pravac, često se oslanjajući na stoner, post-rok i doom metal. Album “Different Layers of Fear”, koji je objavljen 2019. godine, privukao je najviše pažnje, kako publike tako i kritičara, koji su ga ocenili izuzetno pozitivnim komentarima.

Bend nije gubio vreme i radio je na potpuno novoj zvučnoj odiseji tokom pandemije koronavirusa, a ovaj album pod nazivom “Retrofuture Caveman” ugledaće svetlost dana 7. maja 2021. godine. “Retrofuture Caveman” prirodno se nadovezuje na “Different Layers of Fear”, i nastavlja putovanje post-rok i doom metal stazama. Ovi kontrastni stilovi pomešani su sa progresivnim elementima, stoner rok i psihodeličnim izletima.

Methadone Skies su: Alexandru Wehry – gitara, Casian Stanciu – gitara, E-Bow, Mihai Guta – bas, Flavius Retea – bubnjevi, perkusije, klavijature.

\"\"
Lednik

Lednik je instrumentalni post metal bend iz Novog Sada. Njihova muzika samouvereno pliva u post-rok i post-metal vodama, oblikovana u duge i atmosferične instrumentalne komade koji su temeljeni na slojevitosti gitarskih efekata, masivnih ritmičkih zakucavanja i ozbiljne igre dinamikom. Početkom 2020. godine objavili su prvi album pod nazivom “Celestial Monuments”. Album sadrži 6 pesama, a sam koncept albuma zasnovan je na tematici spoznaje univerzuma oko i unutar čoveka. 

Članovi: Eddie – bubnjevi, Dražen – gitara, Alen – gitara, Goran – bas.

Ulaznice su u pretprodaji po ceni od 500 dinara i mogu da se kupe online na http://www.gigstix.com/ kao i na prodajnim mestima Gigstixa. Na dan koncerta cena će iznositi 700 dinara, a ulaznice će moći da se kupe na biletarnici Fabrike, koja se otvara u 19 časova. Koncert će početi u 20 časova.

Оставите коментар

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)