Necronomicon, 3000AD i Stonecast 13. oktobra u SKCNS Fabrici

\"\"

Necronomicon, 3000AD i Stonecast nastupiće 13. oktobra u SKCNS Fabrici. Ulaznice su u pretprodaji po ceni od 800 dinara i mogu da se kupe online na http://www.gigstix.com/ kao i na prodajnim mestima Gigstixa. Na dan koncerta cena će iznositi 1.200 dinara a ulaznice će moći da se kupe na biletarnici Fabrike. Vrata Fabrike otvaraju se u 20 časova. Koncert će početi u 21 čas.

Necronomicon je nemački thrash metal bend osnovan u avgustu 1984. godine, kada su četvorica momaka, Volker „Fredi” Fredrih, Lars „Lala” Honek, Jurgen „Jogi” Veltin i Aksel Strikstrok, odlučili da formiraju bend koji će kroz koju godinu steći titulu kultnog.

Debi album, “Necronomicon”, koji je objavljen 1986. godine privukao je pažnju thrash metal scene i pobrao ne samo pohvale za bend, već je stvorio i čvrstu bazu obožavatelja, koja je ostala uz bend tokom svih ovih godina. Drugi album „Apocalyptic Nightmare“, objavljen je 1987. godine. Interesovanje za bend je nastavilo značajno da raste širom sveta, a singlovi „Magic Forest”, „Dark Land” i „Possessed by Evil” postali su klasika thrash metala i stekli kultni status.

Legendarni album, „Escalation” objavili su 1988. godine, a nakon objavljivanja četvrtog albuma  “Screams” (1994), bend prolazi kroz krizu usled nesrećnih okonosti koje su ih zadesile kada im je sva oprema izgorela u požaru, a izdavačka kuća kuća koja je album objavila prestaje da postoji. Bend biva prevaren i tokom narednih godina prolazi kroz duge i skupe sudske procese kako bi zadržali parvo na sopstveno ime. Nakon što su ostvarili svoja prava, nastavljaju da sviraju I objavljuju albume: “Construction Of Evil” (2004), “Revenge Of The Beast” (2008), “Invictus” (2012). Osmi album “Pathfinder… Between Heaven And Hell” (2015) završio je na 11. Mestu Metal Hammer Magazina I izglasan je za jedan od najboljih metal albuma 2015. Godine u Južnoj Americi. “Unleashed Bastards” je objavljen u septembru 2018. i postao je verovatno najtvrđi, najjači i najbeskompromisniji album još od legendarnog debi albuma „Necronomicon”. Bend je menjao članove tokom godina. Osnivači Jogi, Lala i Aksel nisu mogli da nastave da sviraju iz ličnih razloga, ostavljajući Fredija kao jedinog originalnog člana. Nakon nekoliko godina I bubnjar  Kris I gitarista Majk naapuštaju bend.

Srećom, brzo su pronađene zamene niko drugi do sjajni bubnjar iz Kanade Rik „Roundcat“ Čaron (bivši član benda Exciter) i američki solo gitarista Glen Šenon, koji je svirao sa članovima Fates Warning, Pentagram i drugima.

Tokom pandemije koronavisusa, snimili su deseti album u novoj postavi. „The Final Chapter“ je u suštini novo poglavlje za bend – to je prvi put da bend ima međunarodne članove, tako da je zvuk drugačiji, ali I dalje znate da je to Necronomicon – zbog jednog od osnivača Fredija i njegovog prepoznatljivog stila pisanja pesama i Marka Lorenca na basu i pratećim vokalima. Album je u martu 2021. Objavio El Puerto Records.

3000AD je crossover/thrash metal trojac sa Novog Zelanda. Gitarista Sem Prajor, basista Skot Ostin i bubnjar Helmor Bons formirali su bend u kom su ukrstili svoju strast za treš metalom, pank rokom iz 80-ih sa sumornim, distopijskim, futurističkim slikama. „The Void”, debi album benda, snimljen je u studijima u Holivudu, Kaliforniji i Oklandu, na Novom Zelandu. Nagrađivani inženjer i producent Klint Marfi miksovao je album, a masterizovan je na kultnom Sterling Sound-u u Njujorku. Za kratko vreme, 3000AD su svirali turneju po Novom Zelandu a njihove pesme emitovane su na nekoliko velikih radio stanica. 27. marta 2020. album je zvanično objavio Total Metal Records. Podržao ga je Total Metal Over Europe Tour – X, zajedno sa legendarnim nemačkim Necronomicon-om.

Stonecast je heavy metal bend iz Marseja, čiji uspon je kontinuiran, od njihovog skromnog početka na ulicama Marseja do bine Sonisphere Festivala 2011. godine, gde su svirali uz bendove  Metallica, Slayer, Megadeth i Anthrax. Njihov drugi album, „Heroikos“ iz 2013. godine, nagovestio je slavu koja dolazi, a sa Kenijem Erlom (bivšim članom benda Manowar) na bubnjevima Stonecast je dobio veća priznanja kritike i širi auditorijum. Aktuelni album „I Earther“ je njihovo najveće dostignuće koje dokazuje da je došlo vreme Stonecast-a!

Оставите коментар

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)