Објављено стото музичко издање СКЦ Нови Сад

Стото ЦД издање Студентског културног центра Нови Сад \”Live at To Be Punk. Festival.\” садржи снимке 17 бендова са наступа на \”To Be Punk. Festival\”-у, у протеклих тринаест година, колико Фестивал постоји. На овој компилацији нашли су се домаћи и инострани бендови \”Apsurd\”, \”All Except One\”, \”The Works\”, \”Atheist Rap\”, \”Cock Sparrer\”, \”Proleće\”, \”Lineout\”, \”Oferta Especial\”, \”Mitesers\”, \”Kurve\”, \”Red Dons\”, \”Shock Troopers\”, \”Fiskalni račun\”, \”SNB\”, \”Shoplifters\”, \”Totalni promašaj\” i \”Still Bleeding\”.

\”To Be Punk.Festival.\” је у својих 13 издања угостио готово две стотине бендова, а како могућности нису увек дозвољавале да сваки Фестивал буде снимљен професионалном аудио-видео опремом, на овом издању налазе се снимци наступа одређених бендова из 2010, 2019. и 2020. године.

Прво музичко издање које је објављено у самосталној продукцији СКЦНС-а, у мају 2006. године, пратило је књигу \”Новосадска панк верзија\” и садржавало је чак 57 песама, на дуплом ЦД-у. До краја те године изашао је и деби-албум панк састава \”Shoplifters\”, \”Technicolor Melodies\”, што је уједно први званично објављени самостални албум једног бенда у издању СKЦНС.

Осим бројних деби-албума, током свих ових година објављена су и нека култна остварења која никада пре тога нису постајала на диску попут албума бендова \”Generacija bez budućnosti\”, \”Vrisak generacije\”, \”Provokacija\”…

Осим бројних панк, рок и других гитарских бендова, подршка је неретко пружана и квалитетним уметницима, појединцима и саставима, најразличитијих некомерцијалних музичких жанрова. У сарадњи са часописом „Нова мисао“, СKЦНС је објавио ЦД албуме Бориса Kовача, Бранке Парлић те гудачког квартета \”TAJJ\” са нумерама наше чувене композиторке Александре Вребалов. Такође, СKЦНС је објавио и једини самостални албум кларинетисте и саксофонисте Деже Молнара, а ту су и бројни други веома квалитетни џез, блуз и албуми класичне музике.

Оставите коментар

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)