Otvoren konkurs za otkup umetničkih dela iz oblasti vizuelnih umetnosti u 2024. godini

Ustanova studentski kulturni centar Novi Sad raspisuje javni poziv za umetnike za prijavu projekata i umetničkih radova na osnovu Konkursa za finansiranje umetničkih dela iz oblasti vizuelne umetnosti za 2024. godinu, koji je raspisalo Ministarstvo kulture Srbije. Umetnici koji se prijavljuju mogu konkurisati isključivo sa jednim umetničkim delom, ne starijim od 5 godina.

Prijava umetnika na konkurs treba da sadrži:

  • Profesionalnu biografiju umetnika;
  • Reprodukciju ponuđenog dela u visokoj rezoluciji (rezolucija fotografije 300 dpi);
  • Kataloške podatke o delu (naziv dela, tehnika, dimenzije, godina nastanka);
  • Opis rada, koncept, ideja (maksimalno do 250 reči);
  • Cenu dela u dinarskoj protivvrednosti u bruto iznosu;
  • Kontakt podaci o umetniku (ime i prezime, adresa stanovanja, broj telefona, važeća imejl adresa).

Rok za dostavljanje konkursne dokumentacije je 26. mart 2024. godine (do 23.59č), elektronskim putem na imejl adresu skcnsart@gmail.com, sa naznakom Otkup Ustanove SKCNS 2024. Konkursna dokumentacija pristigla nakon naznačenog roka neće ući u razmatranje.

Pristiglu konkursnu dokumentaciju će pregledati stručni tim Ustanove studentski kulturni centar Novi Sad, nakon čega će odabrane prijave dostaviti na Konkurs za finansiranje umetničkih dela iz oblasti vizuelne umetnosti za 2024. godinu.

Za dodatna pitanja u vezi sa konkursom možete pisati na imejl adresu: skcnsart@gmail.com ili pozvati na broj 021/2300596, radnim danima, u periodu od 10 do 14 časova.

Оставите коментар

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)