Plesna predstava „Wired“ 30. oktobra u SKCNS Fabrici

Plesna predstava „Wired“ biće izvedena 30. oktobra u 20 časova u SKCNS Fabrici. Ova predstava, čiji autor je bugarski koreograf i plesač Dejan Georgiev, trebalo je da bude izvedena u sklopu ovogodišnjeg Međunarodnog festivala savremenog plesa „Tanz Platz“, koji je održan u Fabrici od 13. do 19. septembra 2023, ali je zbog njegove povrede  otkazana.

O predstavi:

„Tamo gde ništa nije na svom mestu, nalazi se nered. Gde na željenom mestu nema ničega, nalazi se red” – Bertol Breht

Kompleksnost je prirodan način postojanja u savremenom ljudskom iskustvu. Imamo poteškoća da verujemo u ono što vidimo, čujemo, mislimo i osećamo. Bilo da je zaokupljena sobom ili pokušava da bude potpuno otvorena za druge, ova kompleksnost donosi velike izazove za um i telo. Da li se vrtimo u krug u svojoj svesti kao lutke na koncu? Gde se mogu pronaći sloboda i mir? San postaje stvarnost. Život se pretvara u zaveru.

“Wired” je solo performans, pojedinačni pokušaj i iskustvo izgubljeno u nitima onoga što nazivamo „mi“. Fizičko telo unutar crne kutije ispunjene sačuvanim informacijama. To je potraga za poreklom onoga što uzrokuje zamršenost. Da li je život beskrajno pitanje i možemo li naći utehu u onome što ne znamo? Možemo li se prepustiti nečemu većem od našeg osećaja postojanja?

Inspirisano dokumentarnim pričama i naučnom fantastikom.

 “Tanz Platz” je manifestacija čiji cilj je da predstavi mlade aktere na evropskoj plesnoj sceni i tendencije u savremenom plesu. Nastao je uz podršku evropske plesne platforme Aerowaves, u čijem fokusu su mladi i nadolazeći plesači i plesačice savremenog plesa, koreografi i koreografkinje, kao i ostali profesionalci koji se bave ovom umetnošću.

Ulaz na predstavu je besplatan.

Producent Festivala Tanz Platz je Studentski kulturni centar u Novom Sadu. Festival, kao i izvođenje ove predstave, podržali su mreža „Aerowaves“, Program Kreativna Evropa Evropske unije, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

1 thought on “Plesna predstava „Wired“ 30. oktobra u SKCNS Fabrici”

Оставите коментар

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)