Promocija albuma i obeležavanje decenije postojanja benda Northern Revival

\"\"

Novosadski bend Northern Revival nastupiće 16. septembra u SKCNS Fabrici. Ovim koncertom proslaviće 10 godina postojanja i promovisati novi album “Modification”, koji je nedavno objavio Geenger Records. Uz njih, nastupiće i tri benda sa kojima su delili bine i družili se sve ovo vreme: Lednik, Nula i Monolith.

Koncert počinje u 20 časova, a ulaznice će moći da se kupe na dan koncerta, na biletarnici Fabrike. Cena ulaznice je 500 dinara.

Muzika Northern Revival-a može da se nazove stoner heavy rock-om iako je mnogo više od toga. Obuhvata razne žanrove – od klasičnog rock\’n\’rolla, sludge metala, bluza, psihodeličnog roka, hard core-a do stonera.

Iza njih su 3 studijska izdanja – EP “Mouth Full Of Dirt” (2015, Miner Records), LP “Life Survival Tips” (2016, Nocturne Media) i EP “Electric Power Supply” (2019, 1001 Stoned, Librarion Records). Naziv novog albuma, “Modification”, simbolično manifestuje sve ono što je bend, za devet godina rada, na prekretnici ka novoj deceniji svog postojanja, morao proći i iskusiti kako bi postao sadržajniji, celovitiji i prodorniji. Ključna promena koja je u osnovi izmenila idejnu, stilsku i formalnu postavku benda jeste dolazak Slobodana Pejčića i preuzimanja uloge glavnog vokala 2019. godine, kada bend kreće da radi na novom albumu. Instrumentalnu postavku čine članovi: Aleksandar Rajić (gitara), Marko Vasiljev (bass) i Željko Krstanović (bubnjevi).

Monolith je oformljen na proleće 2020. godine. Grupa muzičara u vreme karantina usmerila je svu svoju energiju ka osmišljavanju i izvođenju hard roka i stoner muzike, umnogome inspirisani grupom Black Sabbath. Do sada su izbacili dva pilota koji se mogu naći na zvaničnom kanalu benda na YouTube-u. Vodeći se idejom da ova skupina individua želi da stvara dela koja će ostati upamćena i da usresrede svoje stvaralaštvo na konceptualne albume koji se tiču ljudskog duha, psihe i stanja, sastav bira ime Monolith koje simbolizuje ujedinjenje svih njih u kolektiv zarad zajedničkog cilja – stvaranja autorske muzike.

Sastav Monolith je završio pisanje svog prvog albuma “Five Stages of Grief”, koji je priča i iskustvo o stanju koje svaka osoba prebrodi u svome životu. Album je snimljen pod produkcijom Stefana Kovačevića (Forever Storm) u “Blacksmith Studio-u” i uskoro će biti objavljen. Bend je već krenuo u proces stvaranja i pisanja materijala za drugi album a najavljuju i prvi spot.

Monolith su Ognjen Bjeletić – vokal/bass gitara, Marko Savić – gitara i Mladen Seničar – bubnjevi.

Bend Nula nastao je inspirisan sumornošću i čemernom atmosferom beznađa teskobnih palanačkih predgrađa, duševnim i duhovnim nemirima koje oni izazivaju u pojedincu, kao i tmurnim vajbom nasleđeno sužene svesti koja tu nastaje i obitava.

Nadahnuti zajedničkim muzičkim i životnim eskapizmima, pokušali su i pokušavaju da urođeno teški i iskonski izraz egzistencijalne strepnje sublimiraju kroz podjenako groznu, prljavu, ali introvertnu i katartičnu muziku, namenjenu da slušaoca baci u atmosferu klaustrofobičnog beznađa, ali i da mu usmeri pažnju ka linijama bekstva i preporoda.

Diskografija benda Nula pruža sliku logične evolucije: od prvog demo snimka (izdatog 2015. za kuću Grim Reaper records kao kasetno izdanje), preko EP-ja (digitalno izdanje za Black Bow records 2017. i split 12\’\’ vinil sa beogradskim bendom In From The Cold za Ammonite, Grom i Geenger Records) do albuma SO ZEMLJE, objavljenog 13. maja 2022. za Geenger Records (digitalno), Via Nocturna Records (CD) i Three Moons Records (ograničen tiraž deluxe kaseta) koji ćete imati prilike da u celini čujete na ovom koncertu.

Nula gaji i nastavlja tradiciju najistaknutijih bendova post, sludge i doom metal orijentacije, poput Down, Crowbar, Neurosis, Cathedral, Yob itd.

Ledinik je instrumentalni post metal bend iz Novog Sada. Njihova muzika samouvereno pliva u post-rok i post-metal vodama, oblikovana u duge i atmosferične instrumentalne komade koji su temeljeni na slojevitosti gitarskih efekata, masivnih ritmičkih zakucavanja i ozbiljne igre dinamikom. Početkom 2020. su objavili svoj prvi album pod nazivom “Celestial Monuments”. Album sadrži 6 pesama, a sam koncept albuma zasnovan je na tematici spoznaje univerzuma oko i unutar čoveka. Lednik su Eddie – bubnjevi, Dražen – gitara, Alen – gitara i Goran – bas.

Оставите коментар

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)