Promocija albuma \”Singl\” benda Minstrel u SKCNS Fabrici

\"\"

Grupa Minstrel nastupiće u SKCNS Fabrici, u subotu, 17. septembra, i tom prilikom promovisati sedmo muzičko izdanje, CD “Singl”, koje je objavio SKC Novi Sad. Ovo izdanje obuhvata album “Zalazak” i dve nove pesme nastale nakon njega, odnosno period od 4 godine stvaralaštva ovog benda.

Minstrel je oformljen 1988. godine. Mnogi ga smatraju začetnikom vojvođanskog britpopa ili vojvođanskog gitarskog popa – dominantnog pravca u srpskoj rok muzici devedesetih godina prošlog veka.

“Tokom cele karijere grupa se bavi čistom lirikom (ljubavnom poezijom), bez ikakvog interesovanja za društveno političku ili bilo kakvu stvarnost, negujući klasičnu formu pop pesme i držeći se pop standarda. Takođe, neguje ideale lepote i pristojnosti koliko je to u njenoj moći”, kažu iz Minstrela.

Ovaj bend dugo nije svirao u rodnom gradu, tako da je ovo prilika za sve ljubitelje pop rok muzike koji se do sada nisu sreli sa Minstrelom, da upoznaju i čuju stvaralaštvo svojih sugrađana.

Gosti na koncertu biće grupa Sputnik, koja je nastala u Sremskoj Mitrovici 1999. godine, u sastavu Žikica Milošević, Aleksandar Cvijetinović, Srbislav Petković i Nebojša Milinković.

Oni su tada snimili nekoliko demoa, da bi se raspali početkom 2002, a novu inkarnaciju bend doživljava u Novom Sadu 2013. godine. Prvi EP \”In Between Worlds\” izašao je u januaru 2016. sa pet pesama, a 2018. izlazi debi-album \”A Memory of Fire\” sa 13 pesama za Take It Or Leave It Records. Bend ima neuobičajenu postavku, budući da je petorka, koju čine Žikica Milošević (glavni vokal), Valerija Nesterova (prateći vokal), Vladimir Čudinov (gitara) i Kiril Bojko (gitara) – dakle, bend nema bubanj. 75% ovog benda su Rusi, budući da je jedan gitarista poreklom iz Sankt-Peterburga, drugi iz Novosibirska, a prateći vokal je iz Moskve. Sviraju crossover elektropopa i indie rocka koji su sami nazvali “electro rock”. Do kraja ove godine u planu im je i drugi album, koji se završava.

Vrata Fabrike otvaraju se u 20 časova, a koncert će poćeti u 21 čas. Ulaz je besplatan.

Оставите коментар

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)