Berza ploča i promocija grafičke novele Borisa Stanića \”Ja pacov\” u SKCNS Fabrici

Berza vinila, kompakt diskova, kaseta, stripova i knjiga održaće se u subotu, 11. februara u Fabrici SKCNS-a, od 9 do 15 časova. Broj izlagača na berzi je ograničen, a učešće se naplaćuje 500 dinara po štandu. Oni koji žele da izlažu treba da se prijave na mejl berza.skcns@gmail.com.

Na berzi će se naći stara izdanja, nova izdanja i rariteti, a ovoga puta u sklopu berze, u 13 časova, biće predstavljena grafička novela slikara i strip-autora Borisa Stanića “Ja pacov”.

Boris Stanić rođen je 1984. godine u Pančevu. Završio je beogradski Fakultet likovnih umetnosti – Odsek slikarstvo. Učestvovao je i izlagao na brojnim radionicama i grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Stripove je objavljivao u časopisima i grupnim publikacijama. Objavio je grafički roman “Radosav: Jutarnja magla”, zbirku stripova “Blatište”, strip “Radosav – hrastovo lišće”, kao i “Atentat”, grafički roman u kome prikazuje Sarajevski atentat i poslednje dane Gavrila Principa. Pripada pančevačkoj andergraund sceni koja je uz imena poput Zografa, Maje Veselinović i drugih autora stekla zavidnu reputaciju u domenu “slobodnog stripa”.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *