Izložba umetničkih radova iz kolekcije Katić

Izložba radova eminentnih novosadskih i beogradskih likovnih umetnika iz privatne kolekcije Sretena Katića biće otvorena u petak, 24. februara 2023, u 19 časova u SKCNS Fabrici, koja se nalazi na Bulevaru despota Stefana 5.

Stručno vođenje kroz izložbu biće organizovano u ponedeljak, 27. februara, u 18 časova, a na svečanom zatvaranju izložbe, u sredu, 1. marta, u 18 časova, biće upriličena i promocija kataloga Katićeve kolekcije.

Kolekcija Katić je zbirka koja se, u najvećoj meri, sastoji od dela koje su autori poklanjali Sretenu, jer su stvaraoci, kojima je Bravarska radionica Srećko dugi niz godina izlazila u susret prilikom izrade njihovih umetničkih radova, osećali potrebu da se zahvale svom saradniku poklanjajući mu neke od svojih najboljih radova. Na ovaj način nastala je impozantna kolekcija dela naših savremenih umetnika, a sam kolekcionar odlučio je da je predstavi javnosti.

Promocija i predstavljanje javnosti ove neobične (i neuobičajene) kolekcije i njenog neobičnog kolekcionara biće takođe – neobični. Ulaz je besplatan.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *