Koncert Cult of Occult i The Father of Serpents 20. aprila u SKCNS Fabrici

Cult of Occult

Cult of Occult, legendarni doom/black sludge bend iz Francuske nastupiće u SKCNS Fabrici 20. aprila, a uz njih nastupa i bend The Father of Serpents, iz Beograda.

Ulaznice će moći da se kupe na dan koncerta, na biletarnici Fabrike po ceni od 600 dinara. Biletarnica i vrata Fabrike otvaraju se u 20 časova, a koncert će početi u 21 čas.

Cult of Occult formiran je 2011. godine u francuskom gradu Lionu. Od tada su objavili 4 albuma, nekoliko singlova i aktuelni EP \”Ruin\” koji datira iz 2021. godine. Za ovu godinu najavili su i novi album. Koncert u Novom Sadu organizovan je u sklopu evropske turneje na kojoj promovišu “Ruin”. Album može da se posluša na ovom linku.

Kako kažu, teško je naći mnogo informacija o njima jer žele da ih se posmatra kao celinu, a ne skup muzičara. Svi su svirali u drugim bendovima i bili aktivni na različitim scenama pre no što su krajem 2010. odlučili da sviraju zajedno.

“Ono što mi pokušavamo kroz Cult of Occult je ne samo da pravimo muziku, već i celokupno zvučno iskustvo za slušaoca. Ono što stvaramo nije samo po sebi kompleksno, već je način na koji ga mi interpretiramo mnogo važniji. Dodajemo intenzitet svemu – bubnjevima, vokalu, jačini zvuka. Uvek sviramo jako glasno, u mračnom okruženju, čak i kada smo na probama, a to sve dobija na smislu na našim nastupima uživo. Pokušavamo da što više prenesemo tu atmosferu i na snimcima. Sviranje je za nas neka vrsta bega. Ulažemo mnogo emocija u ono što sviramo – mržnju, strah, nasilje, ludilo”, kažu članovi benda.

The Father of Serpents

The Father of Serpents oformljen je u Beogradu 2014. godine kao sporedni projekat, sa idejom oživljavanja doom metala devedesetih. Naredne godine prerastao je u bend, nakon nekoliko koncerata i festivala u regionu, na kojima su delili bine sa bendovima Attic, Fear Factory, Consecration, Blaze of Sorrow, Mourning Beloveth, Abigail i drugima.

Bend trenutno čine vokal i violinista Pavle Sovilj, basista Milan Šuput, gitaristi Igor Lončar i Željko Zec, te bubnjar Aleksandar Maksimović.  Njihov debi album, \”Age of Damnation\” objavljen je 2017. godine i može da se posluša na ovom linku.

Drugi album, \”Years Lost in Darkness\” pokazao je rast benda i eksperimentisanje sa različitim muzičkim stilovima. Na albumu se čuju blaži i progresivniji elementi, kao i sposobnost benda da stvara atmosferične zvučne predele. Pesma koja se izdvojila je \”Into the Darkness\”.

Album je objavljen u digitalnom formatu 2021. godine a ove godine će biti objavljen i kao fizičko izdanje pod etiketom Sadist Records iz Indonezije.  Muziku ovog benda poslušajte na njihovoj bandcamp stranici.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *