Koncertna promocija debi albuma bendova \”Casillas\” i \”Lepša Brena\”

\

Novosadski bendovi \”Casillas\” i \”Lepša Brena\” nastupiće 4. decembra u SKCNS Fabrici. Cena ulaznice je 400 dinara i moći će da se kupi na biletarnici Fabrike, pred početak koncerta.

\”Casillas\” je noiserock bend iz Novog Sada, nastao 2012, a aktivno svira od 2014. godine. Do sada su odsvirali mnogo koncerata po Srbiji i šire, a nakon nekoliko izmena u postavi benda, 2021. godine objavljuju prvi album u izdanju Studentskog kulturnog centra Novi Sad. Pored ovoga, imaju još i \”Live iz CK13\” u izdanju \”Idiotskog internata\”, kao i demo \”Old Money\”. Njihova muzika može da se posluša na Bandcamp stranici https://casillas.bandcamp.com/.

\
\”Casillas\”. Foto: Vovka Čudinov

\”Lepša Brena\” je arhi-pop (arhitektonski pop) duo iz Novog Sada, koji je formiran sa idejom da kombinuje arhitektonske teme, pojave i probleme sa indie-pop melodijama. \”Lepšu Brenu\” čine Attila Antal i Višnja Žugić, sa stalnim saradnikom na koncertima Andrejem Nenadovim. Koncertno su aktivni od septembra 2019. godine.

Bend do sada ima jedan objavljen album iz 2020. godine, \”Prazni gradovi plešu\” u izdanju SKC Novi Sad, koji sadrži deset pesama i tematizuje pojave poput melanholije i otuđenja urbanih okruženja, betona i gradova. Ovom izdanju prethodio je prvi mini-album, EP \”Bacači pogleda\”, koji  je tematski određen distanciranim posmatranjem različitih prostornih i društvenih fenomena, u maniru flanerizma. Osim ovog, bend je do sad objavio i nekoliko singlova (\”Dom Panike CV-19\”, \”Preuske Ulice\”, \”Kino:Grad\”, itd.)

\
\”Lepša Brena\”. Foto: Attila Antal

Pesme \”Lepše Brene\” crpe muzičku inspiraciju iz mnoštva žanrova, kombinujući elemente elektronike i gitarskog zvuka, ritmova za ples i melodija za kontemplaciju. Njihovu muziku poslušajte na Bandcamp stranici https://lepsabrena.bandcamp.com/.

Koncert će trajati od 19.30 do 21.45 časova i održaće se u skladu sa aktuelnim epidemiološkim merama Vlade Republike Srbije.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *