Na prvi otvoreni poziv za umetnike i umetnice u projektu Moving Balkans pristiglo čak 173 prijave

Platforma za savremeni ples Moving Balkans, posvećena podršci savremenom plesu i okupljanju plesnih organizacija s Balkana, sa zadovoljstvom objavljuje uspešno zatvaranje svog prvog otvorenog poziva za umetnike i umetnice, koji je trajao od 4. aprila do 2. juna 2024. Na otvoreni poziv stigao je impresivan broj prijava – čak 173.

Umetnički odbor, koji se sastoji od svih umetničkih direktora mreže pregledaće prijave i odabrati Top 10 prijavljenih, koji će biti objavljeni u septembru 2024. Proces se sastoji od tri faze. Prva faza podrazumeva filtriranje svih prihvatljivih radova, u drugoj fazi će umetnički odbor i dva međunarodna stručnjaka odabrati 15 radova od kojih će u finalnoj, trećoj fazi biti izabrano njih 10.

Oni će biti predstavljeni na prvom izdanju Moving Balkans Contemporary Dance Showcase-a koji će se održati od 10. do 13. maja 2025. u Ljubljani, Rijeci i Zagrebu. Ovo će biti jedinstvene prilike da se umetnici i publika sretnu, razmene ideje  i postanu deo nove umetničke mreže. Odabrani radovi biće prikazani u tri grada domaćina, angažujući kako širu javnost, tako i međunarodne profesionalce iz polja savremenog plesa. Osim toga, odabranim radovima biće korisna i touring šema mreže Moving Balkans, što će omogućiti širu vidljivost i nastavak umetničke razmene.

Za više informacija o Moving Balkans projektu posetite sajt www.movingbalkans.eu ili pošaljite mejl na info@movingbalkans.eu.

Projekat Moving Balkans sufinansira Evropska unija kroz program Kreativna Evropa, a SKCNS je jedan od dva vodeća partnera u ovom projektu koji pokriva ogromno geografsko područje Balkana.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *