Predstava “Cat Claw” na repertoaru Pozorišta mladih u sklopu NS strip vikenda

Cat Claw, foto: Vladimir Veličković

Predstava “Cat Claw” biće izvedena u četvrtak 7. septembra u 21 čas u Pozorištu mladih, a ovo izvođenje deo je programa 17. Novosadskog strip vikenda, godišnjeg festivala stripa koji organizuje Studentski kulturni centar Novi Sad.

Rezervacija i prodaja ulaznica počinju 1. septembra, a kontakt telefon blagajne Pozorišta mladih je 021/521-826. Blagajna je otvorena svakog radnog dana od 10 do 20 sati, te subotom i nedeljom od 9 do 13 sati. Cena redovne ulaznice je 800 dinara. Cena sa popustom i cena za mlade je 400 dinara.

“Cat Claw” je priča o paralelnim dimenzijama, ljudima pacovima, opasnim tehnologijama, neprežaljenim ljubavima, studentskim mukama, hevi metal koncertima, akcionim herojima sa viškom kila i super ženi koja mora sa svim tim da se nosi.

Predstavu je režirao čuveni holandski reditelj Majkl Helmerhorst po uzoru na istoimeni strip Novosađanina Baneta Kerca, jednog od najuticajnijih savremenih umetnika stripa sa svetskom karijerom. Predstava “Cat Claw” je pozorišna adaptacija u digitalnoj scenografiji prve srpske strip-heroine Karoline Konor, koja je danju studentkinja biologije, a noću superheroina spremna da se bori za pravdu. Korišćenjem novih tehnologija, mešavinom pozorišta i filma, reditelj Majkl Helmerhorst ovom predstavom približava strip i najmlađim generacijama i kroz ovu transformaciju razvija novu publiku zainteresovanu za strip.

Glavnu ulogu Kerol Konor/Cat Claw tumači Ivana Vukčević. Ostali glumci i izvođači su Slobodan Ninković (Kameron Hil), Saša Latinović (Metak), Miloš Macura (Mekdonald), Jelica Gligorin (Kartland), Slavica Vučetić (Džin Džons), Neda Danilović (Ikstremiti), Aleksa Ilić (Švarcenberger, Bubnjevi) , Nenad J. Popović (Dublle role), Darko Radojević (klavijatura), Dejan Šarković (bubnjevi), Vlada Janković (gitara) i Jelena Radić (bas gitara).  Predstava je nastala u saradnji Fondacije “Novi Sad – Evropska prestonica kulture” i novosadskog Pozorišta mladih.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *