Prirodne lepote Srbije viđene okom Fernanda Francisa

Izložba fotografija Fernanda Francisa \”Srbija u fokusu\” otvara se u petak, 29. oktobra u 19 časova u Fabrici Studentskog kulturnog centra Novi Sad. Izložbu će otvoriti dr Slobodan Vuksanović, direktor Pedagoškog muzeja u Beogradu. Postavku izložbe možete pogledati do 19. novembra, radnim danom od 9 do 19 časova.

\
Foto: Fernando Francis

\”Srbija u fokusu\” je druga izložba fotografija australijskog novinara Fernanda Francisa u Novom Sadu. Prethodnom izložbom koja je bila održana u kulturnoj stanici \”Svilara\” pre dve godine, Fernando se novosadskoj publici predstavio svojim fotografijama koje je snimio u različitim delovima sveta.

Na ovoj izložbi predstavljeni su njegovi radovi iz Srbije, njegove nove domovine. On u ovim radovima, iz novinarske i fotoreporterske perspektive, istražuje prirodne lepote i kulturno nasleđe Srbije, spomenike u javnom prostoru i način života ljudi u našim krajevima. Izložba potvrđuje Fernandovo mišljenje da je Srbija \”sa svim svojim kontradiktornostima prelepa i kulturna zemlja\”.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *