Промоција књиге Ненада Глишића „Узгредне забелешке“ 20. маја у Клубу нове зграде СКЦНС-а

Промоција књиге Ненада Глишића „Узгредне забелешке“   одржаће се у понедељак 20. маја 2024. у 19 часова у клубу нове зграде СКЦНС-а, која се налази у Улици Владимира Перића Валтера 5. Улаз је бесплатан.

Ненад Глишић рођен је 1972. године у Крагујевцу. Већ три деценије је уметнички и друштвено активан. У Студентском културном центру Крагујевац је уредник издаваштва и књижевног програма. „Узгредне забелешке“ су његова петнаеста самостална књига. 

О књизи:

„Узгредне забелешке“ Ненада Глишића, понешто „концептуална“ збирка поезије, једна је од ретких савремених песничких књига коју би могли волети и они који мисле да поезију не воле. Подсетила ме, док сам је читао, на Збигњева Херберта, мада не мислим да се Глишић свесно наслањао на „Господина Когита“. Има у њој генерално нечег од поетике врхунске пољске поезије, не најмање у мањку страха да се о важним темама проговори јасно и прецизно, без фразирања. У неким песмама духовит, у неким лапидарно мудар, у неким детиње заигран, Глишић, међутим, кроз целу књигу демонстрира да поезија може, у тек два-три стиха, хаос света довести у естетски ред као они чаробњаци што у неколико секунди савршено сложе Рубикову коцку. 

Мухарем Баздуљ

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *