Promocija knjige “Zapisi iz Kineske četvrti” 18. aprila u SKCNS Fabrici

Promocija knjige “Zapisi iz Kineske četvrti” autora Gavrila Ostojića Orleta i Rodoljuba Tanasića Rođe održaće se 18. aprila u 19 časova u SKCNS Fabrici. Na promociji će govoriti autori knjige.

“…Inače, u Kineskoj četvrti, staroj predratnoj industrijskoj zoni, beše stotinjak (da lbaš toliko, al tu negde) kojekakvih radionica, servisa… Neki kažu, čak se i kunu, da beše sedamdeset dve (brojem: 72) radionice…“
“Zapisi iz Kineske četvrti”, str. 36

Iz predgovora:
Plejada likova koji su prodefilovali kroz ronilački klub u Kineskoj četvrti. Njihove priče, doživljeno sa njima, Orle oteo od zaborava! Jer, glavni pripovedač je Orle, a Rođa je uglavnom piskaralo.
Nikakve namere tipa zlih. Jednostavno, samo smatramo da ne treba prepustiti, bez traga, zaboravu, nama svima one drage likove i događaje. Kao što ni svrha ovog pisanja nije da neko stekne neku kintu, tako nije ni želja da se neko pokaže manje vrednim ili glupim. Jednostavno, sve su to nama dragi likovi, deo neke njihove i naše prošlosti. Neki su nas, nažalost, napustili pre vremena, a neki su još tu i pomažu da se ponešto, sačuvano u njihovoj memoriji, stavi na ovaj papir…

O autorima:
Gavrilo Ostojić Orle: samostalni ronilac, samostalni ugostiteljski radnik, samostalni kuvar. Dugogodišnji učesnik u dešavanjima i legenda Kineske četvrti.
Dr Rodoljub Tanasić Rođa: doktor nauka (oblast poljoprivredna tehnika), autor nekoliko knjiga i udžbenika, veteran bataljona vojne policije za protivteroristička dejstva „Sokolovi“ 72. specijalne brigade, ronilac.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *