Промоција књиге Зорана Костића Цанета „Укрштене речи“, 10. маја у новој згради СКЦНС-а, у склопу Ритма Европе!

Промоција књиге Зорана Костића Цанета „Укрштене речи“, одржаће се у петак 10. маја у 18 часова у новој згради СКЦНС-а, у Улици Владимира Перића Валтера 5. Књигу је ове године објавила Издавачка кућа „Лагуна“, а на промоцији ће говорити аутор Зоран Костић Цане, рок музичар, певач и фронтмен групе Партибрејкерс. Књига „Укрштене речи“ његова је прва збирка поезије. Ова промоција организована је у склопу манифестације „Ритам Европе!“ којом Студентски културни центар Нови Сад, од 2007. године, обележава 9. мај, Дан победе над фашизмом и Дан Европе. Улаз је бесплатан.

Ти који читаш ово

не очекуј много.

Овде нема описа природе

и митских створења.

Ту је све

што није имало где.

Од једног човека

унапред написано,

животом потписано,

потреба за животом,

да се живети треба.

 Пролог (одломак), Укрштене речи, стр. 7

О књизи:

Ово није љубазна књига. Читаоче, из ње нећеш моћи спокојно себи да рецитујеш поезију. Свака песма је овде, не сусрет, већ суочење. Држаће те будним, неће ти дати да предахнеш, имаћеш непрекидно утисак да те посматра огледало. Овде песме вичу и кад шапућу, мисли су оштрих ивица и дурске и молске. Риме су некад прекори, некад ругалице. Зато што се у овим песмама један човек бескомпромисно хвата укоштац са судбином и животом: својим, али и твојим.

Што је дуже читаш, ова књига те више забрињава, растужује, и све више те се тиче. Кад је савладаш до краја, наћи ћеш једну танку златну нит: ово је књига која ће ти дати храбрости и неће те оставити без наде.

Ивана Димић

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *