Студентски културни центар Нови Сад по први пут добија своју зграду

\"\"

Студентски културни центар Нови Сад ће, за годину и по дана, добити нови објекат у свом власништву, у ком ће се на 3500 квадратних метара, сместити концертна сала са 200 седишта, галерија, канцеларије, као и простори за друге културне и уметничке садржаје које организује СКЦНС.

Тренутно се на парцели на адреси Владимира Перића Валтера 5 налази монтажни објекат познат као Мала менза чија деконструкција је у току, након чега ће почети изградња новог објекта. Градилиште су данас обишли председник Покрајинске владе Игор Мировић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић, ректор Универзитета у Новом Саду проф. др Дејан Мадић, директор СКЦ Нови Сад Обрад Шкрбић, генерални директор извођача радова ГАТ ДОО Дејан Слијепчевић и шеф градилишта Зоран Ђенадија.

\"\"

„Ово је историјски тренутак за нашу Установу Студентски културни центар Нови Сад, с обзиром на то да добијамо први објекат у сопственом власништву. Ово ће нам омогућити да знатно проширимо нашу програмску понуду, јер ћемо задржати наш програмски простор СКЦНС Фабрику у Креативном дистрикту односно Кинеској четврти, у ком ћемо и даље радити програме који су више окренути ка алтернативним и супкултурним изразима, док ће нова зграда бити примарно резервисана за класичне, камерне и сличне концерте, позоришне представе, књижевне вечери и многе друге програме окренуте ка студентској популацији. Поред свега наведеног, у нову зграду биће смештене канцеларије и помоћне просторије за запослене, које ће бити опремљене најсавременијом техником, што ће омогућити одличне услове за рад“, рекао је директор СКЦНС-а, Обрад Шкрбић.

Он је истакао да је сарадња са фирмом која је пројектовала зграду од самог почетка била веома задовољавајућа, те да су стручњаци уважили све сугестије и жеље СКЦНС-а, како би простор био максимално функционалан. Он је, такође, изразио захвалност председнику Покрајинске владе Игору Мировићу и градоначелнику Новог Сада, Милошу Вучевићу, што су препознали потребу СКЦНС-а за простором који ће, у програмском смислу, моћи да у потпуности одговори на потребе за културним и уметничким садржајима намењеним пре свега студентској, али и општој популацији.

„Студентски културни центар Нови Сад је наша, универзитетска установа од покрајинског значаја, која није имала свој простор и ево по први пут у историји Универзитета, Студентски културни центар ће за две године користити простор са новим садржајима, новим програмима. После шест година заједничког рада са Владом Србије, са Градом Новим Садом, после завршеног Научно-технолошког парка, после веома доброг напретка радова на изграњи зграде Биосенса, поново смо на Универзитету. Задовољство је видети да наш Универзитет напредује, и да ће СКЦ Нови Сад обогатити свој програм садржајима који су до сада недостајали. Покрајинска влада је за ове радове издвојила преко 650 милиона динара и верујем да ће извођач радова, који се показао и на другим градилиштима као веома квалитетан, реализовати овај посао у планираном року“, истакао је председник Покрајинске владе Игор Мировић.

\"\"

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић напоменуо је да је нова зграда СКЦНС-а велики подухват који Покрајинска влада финансира, те да је важно да ће СКЦНС добити објекат у пуном капацитету у свом валсништву.

„Град Нови Сад је, као партнер Студентског културног центра, али и свих других у граду, инвестирао у СКЦНС Фабрику у Кинеској четврти, односно Креативном дистрикту. То је простор у ком Студентски културни центар организује концерте, позоришне представе, више алтернативне културне сцене, а овде ће бити нешто што више вуче на мејнстрим, односно више на академски део активности СКЦНС“, додао је Вучевић.

Оставите коментар

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)