Underground Rising: Lazarvs, Northern Revival i Polywhy u SKCNS Fabrici

Prvi put u Novi Sad, u SKCNS Fabriku, 1. marta, dolazi najveća metal atrakcija iz Mađarske, bend LAZARVS. Pored njih nastupiće domaći heavy stoner velikani NORTHERN REVIVAL i jedan od najtalentovanijih novijih bendova novosadske hard core scene POLYWHY.

Ulaznice su u pretprodaji po ceni od 800 dinara i mogu se kupiti na ovom linku, kao i na svim prodajnim mestima Gigstixa. Na dan koncerta cena ulaznice iznosiće 1000 dinara i biće u prodaji i na biletarnici Fabrike. Vrata i biletarnica Fabrike otvaraju se u 20 časova. Koncert će početi u 21 čas.

LAZARVS je mađarski metal bend osnovan 2008. godine u Budimpešti. Oni rade kao moćni trio, isporučujući snažan i energičan zvuk koji privlači metal entuzijaste širom sveta. Od samog početka bend je rešio da ostavi trag na metal sceni i tokom godina su postigli značajan uspeh. Oni su isklesali svoj jedinstveni ton teškim rifovima, moćnim gitarskim temama, uz veoma harizmatične vokale gitariste i tekstopisca Arona Andraša sa agresivnim i energičnim stilom izvođenja koji ostavlja trajan utisak na njihovu publiku. Bend je tokom godina podržavao legendarne grupe poput Saint Vitus, Crowbar, Dopethrone, Weedater, Bongripper, Primitive Man, svirali su na Desertfestu u Londonu, Pol’and’Rock, glavnoj bini festivala Sziget itd. U 2023. sa izdavanjem svog dugo očekivanog petog studijskog albuma, “Blackest”, LAZARVS su spremni da dodatno učvrste svoju poziciju najveće vodeće metal grupe u Mađarskoj.

NORTHERN REVIVAL je heavy rock/stoner metal bend iz Novog Sada, osnovan 2012. godine. Iza sebe imaju objavljena 4 studijska izdanja, preko 200 koncerata i svoj pivski brend Northern Revival golden ale u saradnji sa 6th Street Brewery pivarom. Prateći njihov razvoj kroz izdanja, jasno je da je reč o bendu koji ne prestaje da se kreativno preoblikuje i dopunjuje, eksperimentiše i napreduje u svakom smislu. Može se reći da su posle jedanaest godina predanog rada danas u samom vrhu srpske stoner scene kao jedan od najaktivnijih bendova na sceni. U svojoj karijeri su delili bine sa svetski poznatim bendovima u svom žanru kao što su: 1000mods, Greenleaf, Bongzilla, Nightstalker, Dopethrone, Planet of Zeus, Sasquatch itd. i svirali na mnogim festivalima: Exit Festival, TLO Fest, Alparfeszt (HU), Barock Fest (RO), Gugulan Rock Festival (RO), Kunigunda Festival (SLO), Metal Enduro (RO), Boureque Feszt (HU), Naša Stvar (BiH), United Metal Festival, Festival Srpskog Podzemlja, Urban Muse Fest itd.

POLYWHY je post-hardcore/mathcore/noise sastav iz Novog Sada koji je nastao početkom 2019. u obliku instrumentalnog projekta. Sastav prolazi kroz brojne promene u postavi, te rane 2023. finalizira svoju formu u sklopu tria, sa Andrew Stevensom na vokalu i bassu, Markom Dulićem na bubnjevima i pratećem vokalu, te Vladimirom Lermajerom na gitari. Muzika benda predstavlja mešavinu haotične i agresivne strukture mathcore-a, prožetu melodičnim segmentima post-hardcore-a ranih dvehiljaditih, te kombinujući sve sa blackgaze i noise elementima. Bend je aktivan u svom okruženju, s brojnim nastupima unutar svoje i okolnih država.

Оставите коментар

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)