Veliki novosadski synthpop koncert – dram i pocket palma u SKCNS Fabrici

dram i pocket palma, popularni beogradski i zagrebački synthpop bendovi održaće veliki zajednički koncert u subotu, 7. oktobra 2023. u novosadskoj SKCNS Fabrici.

Kao grupe koje su pripadnici istog talasa, stremljenja, generacije i voljenosti kod publike, dram sa centrom u Beogradu, a pocket palma u Zagrebu, zajedničkim snagama oscilirajućih sintisajzera i energičnih gitara, sastaće se u Novom Sadu i napraviti koncert i igranku za pamćenje te jesenje subote 7. oktobra. Pripremite svoja najšarenija odela i spremite se za kosmički rolerkoster kroz sintpop varijacije i rokenrol udare do totalne ekstaze.

Ulaznice su u pretprodaji od četvrtka 14. septembra na sajtu i prodajnim mestima Gigstixa. Cena u pretprodaji je 800 dinara. Ulaznice će moći da se kupe i na dan koncerta na biletarnici Fabrike, po ceni od 1000 dinara. Vrata Fabrike i biletarnica otvaraju se u 20 časova, a koncert će početi u 21 čas.

dram, synth indie rock bend iz Beograda sastavljen od večitih dečaka, poznatiji kao bend koji koncerte pretvara u igranke i energetske bombe, a sada sve prljavijeg rokenrola, nastao je iz flerta moćnih gitarskih sekvenci, toplih retro synth fraza i tri mačo vokala koja ležu preko bombastičnih bas i bubanj deonica. dram iza sebe ima dva studijska albuma, debitantski “Nećemo promeniti svet” (2019) i “Previše svega” (2022), kolekciju najpatetičnijih, anksiozno-nezrelih i plesno-depresivnih pop pesama o dražima i strahovima mladosti.

dram su: Stefan Aćimović (vokal, gitara) Marko Arizanović (klavijature, prateći vokali), Nikola Grozdanić (bubanj, elektronika) i Petar Blagojević (bas gitara, prateći vokal).

pocket palma, sve uspešniji synth-pop trio, koji čine Luka Vidović, Anja Papa i Bruno Žabek, ne prestaju da nižu albume odlično prihvaćene od strane publike, ali i kritike.  Još 2012. godine, Vidović i Papa počinju svoj zajednički put. Nakon dva dark-pop albuma na engleskom pod imenom „Side Project”, odlučuju da u potpunosti promene priču, pa se prebacuju na maternji hrvatski i hrabro kreću da koračaju nostaligijom za osamdesetima. Sastavu se ubrzo pridružuje i gitarista Bruno Žabek, koji u nastupe donosi još malo divljine.  Nakon vrlo uspešnog debitantskog albuma, 2021. predstavljaju i drugi pod imenom „Atomi”, koji je svojom zrelošću zacementirao mesto ovog trija na regionalnoj sceni. 

Оставите коментар

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)