Izložba Karoline Mudrinski i Sibile Petenji “FLY/CORRIDORS” u SKCNS Fabrici

Sibila Petenji: "Gužva"
Sibila Petenji: “Gužva”

Izložba Karoline Mudrinski i Sibile Petenji “FLY/CORRIDORS” biće otvorena u četvrtak 30. marta u 19 časova, u SKCNS Fabrici. Postavka će moći da se pogleda radnim danima od 10 do 19 časova, do 7. aprila.

Sibila Petenji rođena je 1976. u Novom Sadu. 1999. godine diplomirala je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, odsek grafike kod prof. Milana Stanojeva. 2004. godine magistrirala je na istom odseku i u procesu je odbrane doktorskog umetničkog projekata.

Imala je 21 samostalnu izložbu u reprezentativnom izlagačkom prostoru sa katalogom uz naučnu recenziju, preko 30 žiriranih kolektivnih izložbi u reprezentativnom izlagačkom prostoru u zemlji i inostranstvu, organizovala preko 10 autorskih izložbi studenata Visoke tehničke škole strukovnih studija u Novom Sadu, učestvovala u stručnom radu žirija na manifestacijama u zemlji, dobitnik 3 nagrade za umetnički rad, njeni radovi i tekstovi o umetničkom radu su objavljeni u više monografija u zemlji i inostranstvu. Učestvovala u mnogim likovnim kolonijama u zemlji i inostranstvu. Učestvovala na preko 26 međunarodnih naučnih i naučno-stručnih skupova.
Član ULUV-a (Udruženje likovnih umetnika Vojvodine) i udruženja ”Likovni krug” (udruženje umetnika sa Petrovaradinske tvrđave) u Novom Sadu.

Član je The International Advisory Committee i recenzent konferencija u organizaciji IISES (reviewer of the IISES Arts and Humanities Conferences).
Član International Society for Education through Art | InSEA
Zaposlena je u Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Novom Sadu kao predavač na predmetima na Grafičkom odseku. Bavi se fotografijom, grafikom, crtanjem, slikanjem, ambijentalnom instalacijom. Živi u Novom Sadu.

Karolina Mudrinski je rođena u Novom Sadu 10. jula 1973. godine. Na Akademiji umetnosti u Novom Sadu na odseku grafike diplomirala je 2001. godine, a na Interdisciplinarnim magistarskim studijama Fakulteta umetnosti u Beogradu, na odseku za digitalnu umetnost magistrirala je 2009. godine. Doktorirala je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu na likovnom odseku 2021, a od 2015. godine je zaposlena kao predavačica na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Novom Sadu na predmetima iz Vizuelnih umetnosti i dizajna.

Imala je 20 samostalnih i preko 50 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Učestvovala je na više umetničkih kolonija i simpozijuma. Bavi se vizuelnom, digitalnom umetnošću, izradom holograma, istraživanjem hibridnih područja nauke i umetnosti. Objavljuje radove iz oblasti vizuelnih umetnosti i grafičkih komunikacija.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *