Конкурс за излагачку сезону 2024/2025. Установе студентски културни центар у Новом Саду

Конкурс за излагачку сезону 2024/2025. представља први отворени позив овог типа у новом амбијенту Установе студентски културни центар Нови Сад. Поред познатог мултифункционалног простора Фабрике, СКЦНС поседује и два нова излагачка простора, велику (167m2) и малу галерију (109m2), као и друге програмске просторе, на новој адреси, Владимира Перића Валтера 5, у Кампусу Универзитета у Новом Саду.

У овогодишњој излагачкој сезони биће промовисано савремено стваралаштво млађих и уметника старијих генерација, а предност ће имати интермедијални пројекти и изложбе које повезују различите области уметности, хуманистичких и других научних области, а које су садржајем и медијски повезане са савременим визуелним стваралаштвом и изражавањем. У основи стратегије ликовног и програма проширених медија Установе СКЦНС, па тако и овог Конкурса, јесте идеја да се креира простор за размену знања, искуства у области савремене визуелне уметности, те се на Конкурс може аплицирати и са предлозима који подразумевају презентације, предавања, радионице и друге наступе.

Селекцију пристиглих предлога вршиће Уметнички савет Установе, који чине стручна лица из области савремене уметности и културе. Чланови Уметничког савета су: Немања Миленковић, Јелена Јанев, Стеван Којић, Јованка Улић и Даница Бићанић.

ПРОПОЗИЦИЈЕ КОНКУРСА:

Конкурс је отворен за све заинтересоване млађе и старије ствараоце и стручњаке који истражују у области визуелне уметности, дизајна, архитектуре, сценског дизајна, графичког дизајна, перформанса и научних области који су садржајем и медијски повезани са савременим визуелним стваралаштвом и изражавањем. Конкурс је отворен, такође, и за друге организације, установе културе, факултете, кустосе/киње за представљање изложбених, истраживачких, презентационих и других образовно – културно – уметничких програма.

Конкурсна документација треба да садржи:

  1. Опис пројекта до 5000 карактера;
  2. Кратку наративну биографију и контакт податке, обавезно важећу имејл адресу;
  3. Визуелну документацију до 5 репродукција радова који се предлажу за изложбу са називом, техником, димензијама и годином настанка;
  4. Детаљну техничку спецификацију пројекта;
  5. Назнаку за који галеријски простор се конкурише.

Конкурсна документација се прилаже као један документ у ПДФ формату, који не треба да буде већи од 25 МБ, у супротном, апликација неће бити узета у разматрање.

WeTransfer, dropbox и друге платформе за преузимање конкурсне документације се неће узети у разматрање.

Конкурсна документација се доставља на имејл адресу: skcnsart@gmail.com, са назнаком ЗА ИЗЛАГАЧКУ СЕЗОНУ СКЦНС 24/25.

Документацију треба доставити у ПДФ формату под насловом: Име и презиме аутора/ке  и  назив пројекта.

Рок за достављање конкурсне документације је 21. јул до 23:59 ч. Конкурсна документација која стигне након рока неће ући у разматрање.

Студентски културни центар Новог Сада обезбеђује стручну кустоску и техничку помоћ, ПР активности путем званичног сајта, друштвених мрежа и путем мејла, професионалну фотодокументацију реализованог пројекта, пропратни штампани материјал (каталог и плакат).

За тлоцрт Мале галерије кликните на овај линк.

За тлоцрт Велике галерије кликните на овај линк.

Мала галерија

Велика галерија

Тлоцрт СКЦНС Фабрике

СКЦНС Фабрика

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *