Nastup bendova The Temple i Cheap Moonshine 15. maja u Fabrici

The Temple, foto: Tasos Agapis

Doom metal bend The Temple iz Soluna nastupiće u SKCNS Fabrici, 15. maja. Uz njih će nastupiti i stoner doom trio Cheap Moonshine.

Bend The Temple je osnovan 2005. godine i već prvim demom snimljenim 2007. privukao je pažnju na globalnoj underground sceni. EP “As Once Was” objavljen 2015. sadrži pesme sa prvog demo-a, zrelije nego ranije, a 300 primeraka na CD-u je brzo rasprodato, što je privuklo I HATE, švedsku izdavačku kuću, koja im je ponudila ugovor za snimanje albuma.

“Forevermourn” je objavljen 2016. i otvorio im je put za brojne nastupe u inostranstvu, uključujući Hammer of Doom, Doom Over Vienna i Muskelrock, na kojima su delili bine sa legendarnim bendovima.

Sedam godina kasnije, The Temple se pojavljuje sa albumom „Of Solitude Triumphant“ koji je postavio temelje evropske turneje, u sklopu koje nastupaju u Novom Sadu.

Njihova muzika može da se posluša na bandcamp stranici thetemple2.bandcamp.com.

Cheap Moonshine, foto: Živko Kondić

Stoner doom trio Cheap Moonshine započeo je svoje muzičko putovanje 2015. godine. Prateći korake velikih stoner i doom bendova, sa nezasitom željom za sviranjem, od srca koristeći najmračnije i najzaraznije rifove, težili su da dostignu psihodeličnu pustinjsku zemlju čuda, usput vodeći sve zainteresovane slušaoce.

2017. godine, nakon nekoliko demo izdanja, rezultati tih džemova su snimljeni kao pesme koje se nalaze na njihovom istoimenom debi albumu, objavljenom na bandcamp stranici cheapmoonshine.bandcamp.com/album/cheap-moonshine.

Nakon kratke pauze, bend je sad spreman da vrati svoj zvuk na binu i u studio.

Ulaznice će moći da se kupe na dan koncerta na biletarnici Fabrike, po ceni od 600 dinara. Biletarnica i vrata Fabrike otvaraju se u 20 časova, a koncert počinje u 21 čas.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *