Представа „Паразити” 26. јуна у СКЦНС Фабрици

Представа „Паразити” студената Факултета драмских уметности извешће се премијерно сутра 26. јуна са почетком у 21час у Фабрици, Булевар Деспота Стефана 5,  у Новом Саду.Независна уметничка група НИБИРУ, коју чине студенти завршних година Факултета драмских уметности из Београда и Академије уметности из Новог Сада, као и млади професионалци посвећени истраживању и раду на експерименталним уметничким формама,  са поносом најављује свој нови пројекат: позоришну представу „Паразити”, Маријус фон Мајенбург, у режији студента завршне године Факултета драмских уметности у Београду, Немање Мијовића.

„Паразити” преиспитују егзистенцијални замор који индивидуе наводи на уништење свега око (унутар) себе; потенцијал присуства сплета околности/случаја/судбине којом је живот индоктриниран. Представа тематизује умор младих људи који, уместо да се боре за своју аутентичност, бирају да усвоје паразитско постојање, а питање које поставља јесте да ли ова одлука произилази из жеље да се изазове неочекивани преокрет догађаја и на тај начин се избегне питање личне одговорности.

Представа „Паразити” представља значајан одмак од традиционалног позоришта, интегришући класичне драмске елементе са самосталним сценским и костимским инсталацијама, документарним филмским садржајем, ауторским анимацијама и другим мултимедијалним формама.

Овај пројекат је у продукцији Факултета драмских уметности у Београду, а омогућен је кроз сарадњу са Установом Студентски културни центар Нови Сад и Академијом уметности у Новом Саду.

Представа „Паразити” је други по реду пројекат НИБИРУ групе, реализован након великог успеха представе „Психоза у 4.48h”, такође у режији Немање Мијовица. Да ова представа постаје веома релевантан и важан пројекат, потврђује и награда коју је глумица Нина Перге освојила на престижном европском позоришном фестивалу у Брну.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *