Промоција књиге Драгана Болета Новаковића „Био једном један бенд“ 31. маја у Клубу СКЦНС-а

Промоција књиге Драгана Болета Новаковића „Био једном један бенд“ одржаће се 31. маја у 19 часова у Клубу Студентског културног центра Нови Сад, који се налази у Улици Владимира Перића Валтера 5. Књигу је објавила издавачка кућа Нова поетика 2023. године. На промоцији ће, поред аутора, говорити Александар Ераковић Ера, оснивач и фронтмен бенда Вампири и Бранимир Бане Локнер, рок критичар. Текстове чита глумица Татјана Бокан.

О књизи:
Пред вама се налази једно дело које ће старије генерације вратити у златно доба рокенрола на нашим просторима, а млађима ће открити један чаробан свет рок сцене која је „жарила и палила“ осамдесетих година прошлог века. Аутор вас великодушно води са собом у причу о култном рокабили бенду ВИС Графити. Она је више од само хронике једног музичког ансамбла, то је увид у сложене животе младића који су се успињали, падали и поново успињали на путу ка остварењу својих снова. Начин на који вас аутор позива да се придружите бенду од првог дана када је настао до самог краја књиге је магичан и у исто време сурово реалан.

Аутор и један од главних јунака књиге успева да направи атмосферичан портрет једног доба. Прича вас као песма уводи у мемљиве клубове, на гитаријаде и пушта вас у домове друштва које је славило дочеке нових година заједно, увек имајући главног актера по коме су се памтиле те култне журке. Са главним јунацима, читалац ће ићи да одслужи војни рок, колико год био лош тајминг за тако нешто.

Ова надасве позитивна прича о дечацима, а касније младићима и мушкарцима који су одрастали заједно са својим бендом постављена је у оквире развоја и, коначно, распада једне велике земље Југославије.

О аутору:
Драган Боле Новаковић рођен је 1966. у Вишеграду. Од 1972. живи у Београду. Завршио је Средњу економску школу, а затим дипломирао на Економском факултету у Београду. Професионално се бави рачуноводством и финансијама. Почетком осамдесетих година са својим пријатељима основао је ВИС Графите, са којима је свирао до почетка деведесетих. Од 1992. до 1996. био је члан поп састава Вампири из Београда, са којима је снимио три ЛП плоче. Крајем 2021. године, ВИС Графити је поново активиран.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *