Представа “Комплетна историја позоришта (укратко)” 8. јуна у СКЦНС-y

Представа “Комплетна историја позоришта (укратко)” биће изведена 8. јуна у 20 часова у згради СКЦНС-а, која се налази у Улици Владимира Перића Валтера 5. Улазнице за овај догађај могу да се купе по цени од 800 динара на сајту и продајним местима Гигстикса.

Представа је настала по мотивима текста Мета Томпсона, у копродукцији Градског позоришта Бечеј и Студентског културног центра Нови Сад.

Редитељ: Игор Павловић
Адаптација и драматургија: Мина Петрић
Играју: Срђан Кнер, Симонида Мандић, Раде Маричић и Иван Ђурић

О представи:

Сири, можеш ли да нам помогнеш да напишемо најаву за представу?

Наравно, биће ми задовољство.
…….
Може ли се комплетна историја позоришта приказати у једној представи?
На то питање покушаће да одговоре:
Виљем Шекспир, Бил – геније, бард са Ејвона, највећи од највећих, није баш сигуран шта ради овде, јако је гладан;
Сара Бернар – најчувенија глумица икад, незаустављива снага, импозантно сценско присуство, проблем са контролом беса, одиграће све сама висећи с лустера… ако пре тога не убије Била;
Константин Станиславски, Коста – један од најутицајнијих позоришних мислилаца, чврсто је уверен да је представу могуће урадити уз индивидуални рад на покретачима психичког живота улоге, освешћивање унутарњег сценског самоосећања, разматрање главног задатка и основне радње, и… тако даље;

и

Онај четврти – управник позоришта који личи на драмског писца који личи на заштитара који личи на редитеља, који личи на… ма скапирали сте.

А ту су и сијамска борбена рибица, Паткица Жуткица, Цецилије Стације и пријатељица Слађа из основне школе, сви у племенитој мисији да отплате управнику кредит за стан. Хоћемо рећи – да спасу позориште од нестајања!

Уколико сте на уму имали нешто другачије, генерисаћу неколико различитих опција.

То је то, хвала Сири!

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *