Премијера представе \”Пеге у срцу\” 18. јуна у СКЦНС Фабрици

\"\"

Представа “Пеге у срцу” настала је у продукцији Студентског културног центра Нови Сад, уз подршку Фондације “Нови Сад – Европска престоница културе”, Министарства културе и информисања и Градске управе за културу Града Новог Сада. Изводи се у склопу програмског лука Тврђава мира. Премијерно ће бити изведена у СКЦНС Фабрици, у суботу 18. јуна у 21 час, а наредна играња су заказана за 19. и 20. јун у СКЦНС Фабрици, такође у 21 час. Улазнице ће бити продаји од понедељка, 13. јуна по цени од 800 динара. Моћи ће да се купе на билетарници Фабрике, сваког дана од 10 до 15 и од 17 до 20 часова.

\"\"
Пеге у срцу, фото: Леа Бодор

“Пеге у срцу” је драма коју је написао Моша Бераха педесетих година прошлог века, а бави се његовим, како логорским искуствима, тако и љубавном причом смештеном пред сам Други светски рат. Истоимена представа у режији Милорада Милинковића приближиће живот и дело овог великог уметника и човека широј јавности, а уједно и направити нови осврт на проблем фашизма и антисемитизма. Ова драма је сведочанство о заробљеништву у немачким логорима за официре Југословенске војске, али и занимљива љубавна прича која нас враћа у једно време које је мање цинично од данашњег, међу људе другачијег кова и морала у односу на данашњи.

У представи играју: Ненад Пећинар, Иван Ђурић, Александар Гајин, Мирослав Фабри, Аљоша Ђидић и Анђела Пећинар. Асистент режије је Слободан Бранковић, а аутор музике Рони Бераха. За костимографију је задужена Марина Сремац, за кореографију Ана Наупарац Деспотовић, а за сценографију Жељко Пишкорић и Младен Стојановић. Дизајн светла је поверен Николи Маринкову.

\"\"
Пеге у срцу, фото: Леа Бодор

О Тврђави мира: У оквиру програмског лука „Тврђава мира“, од друге половине јуна, Нови Сад као Европска престоница културе промовисаће културу мира и дијалога као главне поруке, никад актуелније, као и критичко промишљање о страшним узроцима и последицама рата. Програмски лук „Тврђава мира“, један је од осам програмских лукова Европске престонице културе 2022. године, који критички промишља о узроцима и последицама ратних сукоба и промовише културу мира као главну поруку.

Оставите коментар

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)