Промоција књиге \”C\”, Пеђе Настасића

\"\"

Промоција књиге \”C\”, Пеђе Настасића одржаће се 6. децембра, у 18.30 часова, у СКЦНС Фабрици. Поред аутора књиге, на промоцији ће говорити и Љубица Момчиловић.

Пеђа Настасић је рођен у Сомбору, а живи и ради у Новом Саду, где је дипломирао на Факултету за економију и инжењерски менаџмент. Објавио је три књиге: Разговор (2014), Усамљено дрво (2017) и С (2020).

Љубица Момчиловић је рођена у септембру 1962. у Сремској Митровици, а живи и ради у Шиду. По образовању је правница, а до сада је објавила три књиге кратких прича.

О књизи: Када човечанство и цео познати свет задеси опасност смртоносног вируса, решење је на местима која нико није очекивао. Сара и Дејан, брат и сестра, живе наизглед обичним животом све док једног дана не добију поруку из далеке земље. Тумачећи загонетне текстове, њих двоје крећу авантуру у којој се отварају капије времена и сва нејасна и тамна места из њихове породичне прошлости почињу да добијају свој смисао. Судбина света налази се у рукама шестогодишње девојчице, а спасење зависи од правилног тумачења древних речи записаних у тајанственој књизи, као и од личности које се на том путу појављују. Препуна узбудљивих преокрета, ова књига читаоце упоредо са јунацима постепено доводи до спознаја којима је у савременом, убрзаном и неприродном животу човек окренуо леђа чиме је угрозио и свој опстанак и опстанак саме планете.
У тренуцима кризе, када природа немилосрдно узвраћа ударац, људима се пружа могућност да спознају сврху и смисао, да сагледају јединство постојања кроз прошлост, садашњост и будућност, и да се врате својој исконској природи усагласивши се са мајком земљом.

Издавач је Друштво за афирмацију културе – Пресинг, Младеновац (2020).

Оставите коментар

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)