SKCNS objavio novi album KILLO KILLO Bande \”Pobeda je biti čovek\”

Studentski kulturni centar Novi Sad objavio je novi album KILLO KILLO Bande pod nazivom \”Pobeda je biti čovek\”. Ovo je četvrti studijski album benda KILLO KILLO Banda i čini ga 11 novih pesama, kao i jedan remix, a na fizičkom izdanju objavljena su i dva singla kao bonus pesme: \”Nema me\” i \”Vinska pesma\”.

\"\"

– Uprkos tome što je album sniman tokom 2020. godine, pod veoma komplikovanim okolnostima, bend je danas ponosan na rezultat tog izazovnog i nesvakidašnjeg stvaralačkog procesa. Banda je u osnovi ostala dosledna sebi i originalnoj, istinskoj energiji kojom ovaj sastav prirodno zrači već dugi niz godina. Pesme su žanrovski raznovrsne, te kao i na prethodnim albumima pored najprisutnijeg reggae-a, možemo čuti i afro-funk, rock-steady, dub pa i hip-hop. U tekstovima se bavimo životnim temama, često na, prepoznatljiv, duhovit i samokritičan nacin, a sazrevanju našeg sastava svedoči i sve snažnija poetika koja stimuliše slušaoca na introspekciju i lični razvoj, sa ultimativnom altruističkom porukom – pobeda je biti čovek, objašnjava frontmen benda Vojislav Malešev.

Album je odsvirala postava Bande: Zoran Tegeltija na bubnjevima, Lazar Novkov na klavijaturama, Minja Dabović na bas gitari, Dejan Matić na gitari, Dušan Rašković na perkusijama, a vokale je otpevao Vojislav Malešev. Svojim specifičnim i upečatljivim doprinosom, posebnu vrednost novom materijalu dali su gosti – sjajni muzičari i prijatelji benda: Dušica Shi Cu Stojković i Pop Hor Radio, Klapa Suton scene, Vladimir Ćuković, Sava Botić, Fokus, Dedduh i Boss Capone.

Album \”Pobeda je biti čovek\” je sniman u studijima “Atelje”,“Alpha”, “1 take studio” i u kućnom studiju Save Botića. Na snimanju zvuka radili su Lazar Novkov, Sava Botić , Miloš Romić i Dušan Živanović, a miks, produkciju i mastering potpisuje Sava Botić. Tekstove je napisao Vojislav Malešev, a muziku i aranžmane Vojislav Malešev i KILLO KILLO Banda. 

Udruženje SOKOJ obezbedilo je sredstva za ovaj album, a SKC Novi Sad objavio ovaj CD kao svoje 101. izdanje. CD možete poručiti preko facebook stranice benda: https://www.facebook.com/killokillobanda, a digitalno izdanje albuma, za potrebe streaminga i online kupovine, možete naći na svim poznatim platformama pod etiketom Ammonite records iz Beograda na ovom objedinjenom linku: https://orcd.co/04ddpoy kao i na bandcamp stranici samog benda: https://killokillobanda.bandcamp.com/album/pobeda-je-biti-covek.

Оставите коментар

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)