Баилемос танго викенд у СКЦНС Фабрици

Баилемос танго викенд одржаће се у суботу 24. јуна у СКЦНС Фабрици, а током овог догађаја заљубљеници у танго имаће прилику да уче и напредују у свом танго изражају уз инструкторе из Буенос Аиреса, Пабла Kортаза и Даниела Гиниа. Догађај обухвата дневне радионице затвореног типа и плесно вече Гран Милонга.

Прва радионица „Од основних до напредних покрета – можемо то да отплешемо!“ одржаће се од 12 до 13:30 часова. Како најављују организатори, плесачи ће током радонице припремати тела за кретање, изазвати себе и видети колико далеко могу да стигну у плесним покретима. Друга радионица „Хајде да се плешемо танго, валцер, милонгу… Једна љубав – танго“ одржаће се од 13:45 до 15:15 часова, током које ће полазници плесати уз разноврсну музику.

Радионице су затвореног типа и намењене су онима који већ плешу танго. Регистрација за радионице је обавезна, а они који желе да се пријаве треба да се јаве организаторки Наташи Ђорђевић на број телефона 064 1879 774.

Плесно вече почиње у 20 часова, а током вечери ће заљубљеници у танго уживати и плесати уз разне танго композиторе, од Kарлоса Гардела до Астора Пиазоле, уз обавезан звук најпознатијег танго гитаристе Адолфа Берóна. Музику ће пуштати ДЈ Даниел Гини. Улаз је бесплатан, а добродошли су сви без обзира на претходно плесачко искуство.

О уметницима:

Пабло Kортазо, рођен у Буенос Аиресу, је дете из уметничке породице. Од малих ногу био је заинтересован за покрет и плес.  Бавио се разним плесовима а 2002. године је открио танго захваљујући Јое Kорбата плесна трупа.  Након дугог низа година истраживања, учења и осамостаљавања, професионлано почиње да се бави тангом 2011. године када је основао El Esquinazo Танго Студио у Буенос Аиресу. Познат је по свом модерном и иновативном приступу учења не само танго плеса, већ и танго културе. 2016. година је значајна јер свој рад проширује, захваљујући пријатељу, и на Лондон. Пабло Кортазо и Даниел Гини су основали плесну компанију “Танго Интеграл“. Танго школа која живи и ради у два града – у Лондону и Буенос Аиресу. Танго интеграл је потпуно нов концепт који у танго убацује и елементе из других плесова, модерног и класичног балета, јоге, контемпорати плеса, контактне импровизације… Плеше се уз различите танго композиције које као соло инстументе имају поред бандонео, изражен и гитарски звук.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *