Фестивал ШуНС 23. јуна у СКЦНС Фабрици

Фестивал ШуНС одржава се у петак 23. јуна од 17 часова у СКЦНС Фабрици, а на целодневном догађају представиће се музичари, као и млади визуелни, аудио и примењени уметници из  овог града. ШуНС је настао као идеја Удружења “Светлост” у циљу промоције шабачке уметничке сцене младих. Овај пројекат покренуо је младе храбре Шапчане на акцију оснаживања шабачке културне сцене, док су они којима је охрабрење неопходно добили прилику и простор да наступају, излажу и промовишу свој рад у Новом Саду. Смисао пројекта и главна снага ШуНС-а је тим од преко 30 младих уметника и активиста који на припреми, промоцији и реализацији раде волонтерски. Улаз на све програме је бесплатан.

У простору СКЦНС Фабрике у Новом Саду наступиће седам бендова: ЛУ, Андрејин крст, Соба смрди све, Спрж, Катул Ферман, Призма и Yоутхстоцк Мадлy. Почетак програма планиран је за 17 часова када ће у простору поред Фабрике (еx Роуте 66) бити отворена изложба, у склопу које ће наступити Ђорђе Тодић на клавиру, уз вокалну пратњу Ане Станић и Магдалене Димитријевић. Изложба обухвата фотографије и аудио-визуелне радове шабачких студенткиња Ружице Ристивојевић, Еме Павловић и Јелене Чеивановић, као и младих Шапчана Михајла Маринковића, Ђорђа Ђерића и Милана Сандић, те радове Рафаела Мартинса. Такође, биће представљени радови фото секције и грнчарски радови ученика Школе примењених уметности у Шапцу. Перформанс са ватром извешће Стефан Маринковић.

Овај догађај употпуниће бендови младих из Италије, Португала и Пољске, учесника Ерасмус + омладинске размене едукативног програма, које је Шабац угостио у овом периоду, а чије ћемо резултате рада чути и видети током програма 23. јуна.

Пројекат се реализује у сарадњи са Школом примењених уметности у Шапцу, СКЦНС-ом, Европском престоницом културе и њиховом галеријом Фабрика лок. 2 (еx Route 66), Мрежом Жене Шапца, Спортским савезом особа са инвалидитетом Шабац, Стонотениским инвалидским клубом “Мачва”, ЕРАСМУС+ програмом, Волонтерским центром Војводине и Подрињским новинама. Пројекат је подржао и привредни сектор: Deskom, Kato marketing and consulting, DiMark solutions, Abc design, Link, Farra Fanf 

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *