Stručno vođenje kroz izložbu Miloša Vujanovića \”Čekajući Varvare\”

Stručno vođenje kroz izložbu Miloša Vujanovića \”Čekajući Varvare\” održaće se u ponedeljak u 17 časova u SKCNS Fabrici. Tokom vođenja, autor izložbe prof. dr um. Miloš Vujanović će usmeno evocirati ceo proces stvaranja ove izložbe kao celine i za svaku sliku posebno, a odgovaraće i na pitanja posetilaca.

Nakon vođenja, uslediće tribina na kojoj, pored autora, učestvuju: scenarista, dramaturg i autor teksta za katalog izložbe Božidar Knežević, filozof doc. dr Goran Rujević i filozof asist. ma Miloš Miladinov. Oni će razgovarati sa publikom o tome šta za jednu sliku znači njen naziv/ime, ima li mesta za tekst unutar slike, koliko je veliko izumiranje jezika, odakle dolazi umetnost, šta čini umetnika i ko sve može biti umetnik. Takođe, razgovaraće se i o vrednosti umetničkog dela i da li je umetničko delo tek ,,razglednica\’\’ sa umetničkog putovanja.

Zajednički razgovor umetnika, učesnika i posetilaca o ovim suštinskim pitanjima konačno će svakom dati i povod i polazište da se lično suoči sa pitanjem: može li se uopšte pričati o umetnosti i kako. Izložba može da se pogleda do 27. aprila od 9 do 19 časova u SKCNS Fabrici.

Оставите коментар

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)