SKC Novi Sad objavio na CD-u album „Bjesova“, „Svetla, svetlosti“

SKC Novi Sad objavio je CD kultnog rokenrol benda iz Gornjeg Milanovca, „Bjesovi“. Album pod nazivom „Svetla, svetlosti“ sadrži 15 pesama koje su „Bjesovi“ obradili. Ovaj album je u digitalnom formatu objavljen 2015. godine pod etiketom Nocturne Music Magazine, a sada će se naći i na CD-u.


Album sadrži obrade pesama bendova iz svih krajeva bivše Jugoslavije, od „Električnog orgazma“ i „Idola“, preko „Mizara“ i „Imperium of jazz“, do bendova „Grč“ i „The Stone“. Kako kaže frontmen benda Zoran Marinković, ove pesme nisu nužno nešto što on sluša, već su se uklopile u koncept „Bjesova“ i na sebi svojstven način ga unapredile.

„U izboru pesama pomogli su nam prijatelji, za neke od tih bendova ja nisam uopšte čuo ranije, ali ono što je svim pesmama zajedničko je da šire ili potvrđuju dosadašnju priču „Bjesova“. Bendovi čije pesme smo obradili dolaze iz zemalja bivše Jugoslavije i ovaj naš gest je na neki način i nostalgičarski, ali ne u patetičnom smislu, već je u pitanju nostalgija za jednim vremenom koje je bilo mnogo bolje za kulturu ovih prostora. Mogli smo da sarađujemo, sviramo, razmenjujemo razmišljanja, a sada smo u ovim novim državama, što se tiče muzičke umetnosti, maknuti u drugi, treći, odnosno četvrti plan“, kaže Marinković.

Prethodni album „Bolje ti“, „Bjesovi“ su objavili 2009. godine, a ovaj dolazi do fanova 12 godina kasnije.

Оставите коментар

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)